Skip to content

Tipul bucătăriei:

Coxhina braziliană de pui fript

Coxhina de pui fript

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6 ca gustare
  • Uşor

Coxhina înseamnă pulpă mică în Brazilia, după carnea cu care sunt umplute. Ei fac o gustare grozavă inspirată de mâncarea de stradă


Ingrediente

  • ceapă ½ mic, tocat fin
  • ulei
  • unt
  • pulpe de pui gata fripte 2, pielea și oasele îndepărtate și tocate mărunt
  • tarhon tocat pentru a face 1 lingura
  • brânză moale sau mascarpone 2 linguri
  • supa tare de pui 250 ml, cald
  • lapte 100 ml
  • făină simplă 450g, plus mai mult pentru praf
  • ou 1, bătut
  • pesmet fin uscat 125 g
  • ulei vegetal pentru prăjire adâncă
  • sos iute a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Prăjiți ceapa în puțin ulei și unt până se înmoaie, dar nu se rumenește, apoi adăugați puiul, tarhonul, brânza moale și multe condimente și amestecați bine. Răciți până când aveți nevoie.

  • Pasul 2

    Pentru a face aluatul mai punem 25g unt, bulionul si laptele intr-o tigaie la foc mic si adaugam faina si un praf de sare. Amestecați până când obțineți un aluat tare care se desprinde de pe marginea cratiței, apoi continuați să amestecați aproximativ 2 minute, mișcând aluatul astfel încât să nu se lipească și să nu se ardă. Ar trebui să formeze o minge foarte rigidă în jurul lingurii. Se acopera aluatul si se lasa la odihnit 1 ora.

  • Pasul 3

    Ciupiți bucăți de aluat de mărimea unei mingi de golf cu mâinile înfăinate și rulați fiecare într-o minge. Apăsați cu degetul mare în centrul fiecărei bile și trageți aluatul în sus pe părțile laterale. Pune o parte din umplutură în gol și modelează aluatul în jurul lui pentru a obține o formă de pară, adăugând mai multă făină în mâini dacă este nevoie. Coxhinele ar trebui să arate ca sărutările lui Hershey, la sfârșit, și să aibă o mulțime de umplere. Pune oul și firimiturile în boluri separate. Înmuiați fiecare coxhină în ou și apoi firimiturile, remodelându-le în formă de pară dacă este necesar. În acest moment coxhinele pot fi congelate, dacă doriți.

  • Pasul 4

    Pentru a le găti, se încălzește o tigaie adâncă 1/3 plină cu ulei până este suficient de fierbinte pentru a prăji un cub de pâine în 5 minute, sau până ajunge la 160C la termometru. Se adaugă coxhinele câte câteva și se prăjește aproximativ. 5 minute, până devin crocante și rumene. Păstrați-le calde la cuptorul mic (110C/ventilator 90C/gaz ¼) în timp ce prăjiți restul. Se serveste cu sos iute.

Informatii nutritionale

  • Kcals 628
  • Carbohidrați 73g
  • Proteină 22.4g
  • Gras 26.6g
  • Sare 0,6g
  • Saturate 10.1g
  • Fibră 3.5g
.
#Coxhina #pui #fript
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *