Tipul bucătăriei:
Crochetas cu șuncă
- face cam 30-35
Biluțe de delicios de mărimea unei mușcături. Aceste mici tapas spaniole fac gustări excelente. Umplute cu manchego și șuncă, această rețetă ușor de urmat le face un răsfăț ușor.
Ingrediente
- șuncă serrano 150 g, tăiate în bucăți mici
- frunza de dafin 1
- unt 75 g
- făină simplă 75 g
- tot laptele 500 ml
- manchego 50 g, ras
- nucşoară un grătar
- ouă 2, bătut
- pesmet uscat 100 g
- ulei de arahide pentru prăjire adâncă
Metodă
-
Pasul 1
Încingeți o tigaie antiaderentă și prăjiți ușor șunca și frunza de dafin până când grăsimea s-a topit de pe șuncă, apoi scoateți-o lăsând grăsimea în urmă.
-
Pasul 2
Adăugați untul în tigaie și, când s-a topit, amestecați făina pentru a face o pastă groasă.
-
Pasul 3
Amestecați treptat laptele până obțineți un sos omogen.
-
Pasul 4
Adăugați înapoi foaia de dafin și șunca și fierbeți la foc mic timp de 10-15 minute. Adăugați brânza și amestecați până se topește, apoi adăugați o rază bună de nucșoară și condimentați foarte bine.
-
Pasul 5
Puneți-l într-o tavă sau vas, răciți, apoi dați la rece complet la frigider. (Acest lucru poate dura 2-3 ore, sau ați putea face acest lucru cu o zi înainte.)
-
Pasul 6
Scoateți lingurițe mari de amestec și rulați fiecare în bile de aproximativ 3 cm.
-
Pasul 7
Pune oul batut pe o farfurie si pesmetul pe alta. Rulați biluțele în ou apoi pesmeturile. Repetați astfel încât să aveți un strat dublu de ou și pesmet.
-
Pasul 8
Umpleți o tigaie nu mai mult de ⅓ plină cu ulei și încălziți la 180C (sau până când un cub de pâine se rumenește în aproximativ 30 de secunde), apoi prăjiți biluțele în reprize timp de 2-3 minute până când devin crocante și aurii. Scoateți-le și scurgeți-le pe hârtie de bucătărie (puteți păstra croquetele fierte calde într-un cuptor foarte mic).
Informatii nutritionale
- Kcals 107
- Carbohidrați 5.1g
- Proteină 3.5g
- Gras 8g
- Sare 0,3g
- Fibră 0,1g