Tipul bucătăriei:
Crochete cu șuncă și mazăre
- face 40
- Puțin efort
Aceste crochete cu șuncă și mazăre sunt acompaniamentul perfect pentru băuturi. Încercați să utilizați un jaret întreg de șuncă pentru asta, astfel încât să puteți păstra bucățile foarte groase. Măcelarii și supermarketurile mai mari le vând gata gătite.
Ingrediente
- unt 75 g
- făină simplă 75 g
- tot laptele 500 ml
- cheddar matur 75g, ras
- jaret de șuncă gătită 200 g, tocat în bucăți
- Mazăre congelată 100g, decongelat
- pătrunjel cu frunze plate o mână, tocată mărunt
- ouă 3, bătut
- pesmet uscat 150 g
- ulei de arahide pentru prăjire adâncă
- mustar englezesc a servi
Metodă
-
Pasul 1
Topiți untul într-o tigaie și apoi amestecați făina pentru a face o pastă groasă. Amestecați treptat laptele până obțineți un sos omogen. Se fierbe la foc mic timp de 10-15 minute. Adaugam branza si amestecam pana se topeste, apoi adaugam sunca, mazarea si patrunjelul si asezonam.
-
Pasul 2
Puneți-l într-o tavă sau farfurie, răciți, apoi dați la rece complet la frigider. (Acest lucru poate dura 2-3 ore, sau îl puteți face cu o zi înainte.) Scoateți linguri mari de amestec și rulați fiecare în bușteni mici, de aproximativ 5 cm lungime și 2 cm grosime.
-
Pasul 3
Pune oul batut pe o farfurie si pesmetul pe alta. Rulați crochetele în ou apoi pesmeturile. Repetați astfel încât să aveți două straturi de ou și pesmet.
-
Pasul 4
Umpleți o tigaie nu mai mult de 1/3 plină cu ulei și încălziți la 180C (sau până când un cub de pâine se rumenește în aproximativ 30 de secunde), apoi prăjiți crochetele în rețete timp de 3-4 minute până devin crocante și aurii. Scoateți-le și scurgeți-le pe hârtie de bucătărie (puteți păstra crochetele fierte la cald la cuptorul foarte mic). Se serveste cu mustar englezesc.
Informatii nutritionale
- Kcals 88
- Gras 6.1g
- Saturate 2.4g
- Carbohidrați 5.1g
- Zaharuri 0,9g
- Fibră 0,2g
- Proteină 3.2g
- Sare 0,3g