Skip to content

Tipul bucătăriei:

Crupa de miel cu legume de sezon

Crupa de miel cu legume de sezon

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Puțin efort

Ideală pentru prânzul de duminică, această rețetă de crupă de miel gătită perfect cu broccoli, sfeclă roșie și morcovi Chantenay este puțin mai mult efort decât mâncarea obișnuită, dar merită din plin.


Ingrediente

  • Chantenay sau morcovi pui 150g
  • ulei de avocado
  • rozmarin 1 crenguță, tocată
  • sare de usturoi
  • sfeclă 2-3 în funcție de mărime (Percy’s folosește Choggia Barbietola)
  • cartofi 4 medii, decojiti (Percy’s foloseste cartofi Rooster cu pielea rosie)
  • cimbru câteva crengute
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite cu lama plată a unui cuțit unt
  • ulei sau grăsime de miel (cereți măcelarul dvs.)
  • crupa de miel 350 g
  • încolțirea broccoli 200 g, fierte la abur
  • pătrunjel cu frunze plate
  • rozmarin

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Se fierb morcovii 5-10 minute, in functie de marime, se scurg, se pun pe o tava de prajit, se stropesc cu ulei de avocado si se stropesc rozmarinul tocat, usturoiul sare si piper negru. .

  • Pasul 2

    Se fierbe sfecla roșie până când se înmoaie aproape, se scurge, se curăță și se taie la jumătate, lăsând coada sfeclei intactă. Se pune pe tava cu morcovii si se coace 10-15 minute pana se rumenesc usor.

  • Pasul 3

    Fierbeți cartofii cu cimbru și usturoi până se înmoaie. Se pasează cu un nod de unt, se asezonează și se păstrează la cald.

  • Pasul 4

    Încinge puțină grăsime de miel sau ulei într-un wok sau o tigaie mică adâncă. Cand este fierbinte se adauga mielul. Se rumenesc uniform timp de 2 minute pe ambele părți, apoi se transferă pe o tavă de prăjire. Se lasa sa se odihneasca 8 minute.

    Se rastoarna mielul si se da la cuptor pentru 4 minute. Se scoate din cuptor, se rastoarna si se odihneste 8 minute. Se rastoarna si se da la cuptor pentru 4 minute. Se scoate din cuptor, se rastoarna si se odihneste 12 minute.

    Testați temperatura de la miez cu un termometru pentru carne – dacă nu este 49c, continuați să gătiți și să vă odihniți până când este (luați temperatura după odihnă). Acest lucru va fi rar, continuați să gătiți pentru mediu.

  • Pasul 5

    Tăiați și serviți cu acompaniamente.

Informatii nutritionale

  • Kcals 537
  • Gras 21.3g
  • Saturate 9.4g
  • Carbohidrați 46,5g
  • Fibră 9.2g
  • Proteină 42,8g
  • Sare 1.22g
#Crupa #miel #legume #sezon
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *