Tipul bucătăriei:
Cum se gătește friptura perfectă de miel
- servește 8
- Uşor
Mielul prăjit este un favorit clasic în duminica Paștelui – iată cum să îl obțineți suculent și roz pe interior și frumos crocant pe exterior
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Urmați acești pași simpli până la o pulpă de miel friptă de succes
Cum se pregătește mielul
Scoaterea mielului din frigider cu o oră înainte de prăjire îi permite să ajungă la temperatura camerei, ceea ce înseamnă o gătire mai uniformă pe tot rostul.
Sarea mielului
Sarea mielului înainte de gătit face două lucruri: în primul rând, extrage umezeala de pe suprafața cărnii, permițând să pătrundă sarea și să o condimenteze (acele bucăți sărate crocante din exterior); în al doilea rând, sarea afectează structura proteinelor, care înmoaie și fragezește carnea.
Cum să creați miel suculent – unt
Piciorul de miel este o tăietură relativ slabă – adăugarea unui strat gros de unt în exteriorul cărnii îl ajută să rămână umed în timpul gătitului, fiind în același timp o metodă excelentă de a obține aromă în carne.
Cât timp să gătești mielul
Pentru a face ca mielul să fie gătit perfect mediu, cu un centru roz suculent, acesta trebuie prăjit 15 minute la 500g.
Care staniu de prăjit să se folosească pentru miel
Acest lucru trebuie să fie puțin superficial, astfel încât să țină untul, dar să nu închidă articulația prea mult și să împiedice aerul fierbinte să circule în jurul cărnii.
Cum se creează miel suculent – odihnă
Toată carnea trebuie odihnită după gătit – acest lucru ajută la redistribuirea sucurilor înapoi prin fibrele de carne. Dacă sculptați articulația înainte de a o lăsa să se odihnească, toate sucurile se vor revărsa, lăsând în urmă carne uscată, mestecată.
Ingrediente
- pulpă de miel 2 kg
- ulei vegetal 1 lingură
- fulgi de sare de mare 1 lingură
- unt nesarat 100g, înmuiat
- usturoi 3 cuișoare, tocate aproximativ
- rozmarin tocat mărunt pentru a face 1 lingură
- capere 2 linguri
SOS DE MENTA
- mentă o grămadă, frunze culese
- ulei de masline 4 linguri
- otet de vin rosu 1-2 linguri
- mustar Dijon 2 lingurițe
- zahăr pudră o ciupitura
- șalotă 1, tocat mărunt
Metodă
-
Pasul 1
Scoateți mielul de la frigider cu 1 oră înainte de gătit și marcați ușor carnea cu un cuțit ascuțit într-un model încrucișat peste tot. Se stropește foarte ușor cu ulei pentru a acoperi și apoi se presară peste tot cu sare și se lasă la marinat timp de 1 oră. Puneți untul, usturoiul și rozmarinul într-un mic robot de bucătărie și amestecați până se omogenizează. Adăugați caperele și pulsați de mai multe ori pentru a amesteca și a rupe ușor. Frecați untul de caper peste tot mielul, pentru a acoperi uniform.
-
Pasul 2
Încălziți cuptorul la 200 ° C / ventilator 180 ° C / gaz 6. Puneți mielul într-o formă de prăjit superficială și gătiți-l în cuptor timp de 1 oră, tocând cu untul de caper la jumătatea drumului. Dacă aveți un termometru digital, testați mielul în partea cea mai groasă – ar trebui să citească între 50-55C. Puneți mielul pe o farfurie, turnând peste tot untul de caper și acoperiți-l cu folie pentru a se odihni timp de 20 de minute sau până când atinge temperatura de 60 ° C, înainte de sculptură.
-
Pasul 3
Între timp, pentru a face sosul de mentă, pune frunzele de mentă într-un robot de bucătărie și pulsează scurt pentru tocat și vânătăi. Adăugați uleiul de măsline, oțetul, muștarul, zahărul și un pic de condimente și bateți până se omogenizează. Se toarnă într-un castron de servit și se amestecă prin șalotă tocată. Se servește cu untul de miel și caper.
Informatii nutritionale
- Kcals 566
- Gras 40.5g
- Saturează 17.4g
- Carbohidrați 1.1g
- Zaharuri 0,5g
- Fibră 0,3g
- Proteină 49.2g
- Sare 2.6g