Skip to content

Tipul bucătăriei:

Curcan fript ușor italian

Curcan fript italian

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Credem că aceasta este cea mai bună rețetă de curcan de până acum. Când vă gândiți cum să gătiți, amintiți-vă că un curcan va avea nevoie de un timp de gătit diferit pe greutate, în funcție de cât de mare este. Calculați greutatea cu o seară înainte și nu uitați să acordați o oră de odihnă.


Încercați această friptură de curcan italiană, apoi verificați ultima noastră friptură de curcan, coroana de curcan, sos ușor de curcan și mai multe rețete de curcan de Crăciun.

Ingrediente

  • Curcan 1 gata de cuptor, aproximativ 6 kg
  • unt 125 g
  • lămâie 1, cu coaja si taiata la jumatate
  • ceapa 2 mari, 1 tăiat în jumătate și 1 feliat gros
  • foi de dafin 2
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobită
  • rozmarin 1 crenguță, frunzele smulse și tocate mărunt
  • ulei de masline
  • fulgi de sare de mare a stropi
  • vin alb 2 pahare

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Se amestecă untul cu lămâia și se condimentează bine. Împingeți ușor degetele sub pielea curcanului, începând de la capătul gâtului păsării, îndepărtând pielea de carne atât pe piept, cât și pe vârful tobelor – va trebui să vă glisați toată mâna înăuntru pentru a ajunge până aici. Răspândește untul de lămâie sub piele, împingându-l cât de mult poți, apoi netezește pielea la loc. Pune jumătățile de ceapă și foile de dafin în cavitatea de curcan.

  • Pasul 2

    Amestecați usturoiul și rozmarinul cu suficient ulei de măsline pentru a face o pastă, frecați-o peste pielea curcanului și stropiți cu fulgi de sare.

  • Pasul 3

    Așezați ceapa feliată în fundul unei forme mari pentru a acționa ca un triver pentru pasăre și turnați vinul. Așezați curcanul deasupra și acoperiți complet atât pasărea, cât și tabla cu folie pentru a face un cort. Gătiți curcanul timp de 40 de minute pe kilogram, ungând o dată sau de două ori. Scoatem curcanul si dam cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Scoatem folia si dam la cuptor inca 30 de minute, sau pana cand pielea devine aurie. Pentru a testa dacă este gătită, străpungeți cea mai grasă parte a coapsei cu o frigărui – sucurile care se scurg trebuie să fie limpezi și nu roz; continuați să gătiți dacă sucurile sunt roz și verificați din nou după fiecare 10 minute. Dacă vă place că carnea de curcan aproape că cade de pe oase, testați mișcând pulpa – ar trebui să cedeze ușor dacă carnea este gata să se desprindă de oase.

  • Pasul 4

    Odihnește curcanul, acoperit lejer cu folie pentru cel puțin 30 de minute și până la o oră înainte de servire (acest lucru va elibera și cuptorul pentru păstârnac și umplutură).

Informatii nutritionale

  • Kcals 736
  • Gras 35.3g
  • Carbohidrați 4.1g
  • Fibră 0,7g
  • Proteină 100,6g
  • Sare 1.23g
#Curcan #fript #italian
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *