Skip to content
Close

Tipul bucătăriei:

Rețetă de friptură de curcan

Curcan fript perfect

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

 • servește 8-10
 • Uşor

Impresionați-vă oaspeții și învățați cum să gătiți piesa centrală perfectă a curcanului în această zi de Crăciun cu sfaturile și trucurile noastre din acest ghid infailibil


Încercați acest curcan fript perfect, apoi verificați coroana de curcan, piept de curcan fript, sos de curcan și mai multe rețete de curcan de Crăciun.

* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie

Sfaturi și tehnici pentru gătitul unui curcan

Cum să-ți faci curcanul suculent

Punerea untului sub pielea pieptului curcanului menține carnea umedă în timp ce gătește. Pieptul este cel mai slab mușchi al păsării și este cel mai susceptibil să se usuce – pe măsură ce untul se topește, acesta va spăla această carne albă.

Lasă să se odihnească – Odihna permite sucurilor care au fost forțate până la mijlocul păsării de căldura cuptorului să se redistribuie înapoi spre exterior, adică carne suculentă pe tot parcursul.

Cum să-ți faci curcanul fraged

Saramura uscată – frecând sare peste curcan și apoi lăsând-o să se odihnească peste noapte – ajută la descompunerea proteinelor musculare dure, rezultând carne fragedă, adânc condimentată, precum și o piele mai crocantă. Funcționează deoarece sarea extrage sucurile de carne prin osmoză, sarea se dizolvă apoi în aceste sucuri, iar această saramură este apoi reabsorbită în carne.

Creați un cort din folie – Gătirea curcanului sub un cort din folie îi permite să aburească în propriile sucuri, rezultând o carne mai fragedă. Deoarece aburul nu are unde scăpa, acesta va asigura că carnea rămâne umedă pe măsură ce gătește.

Cum să-ți păstrezi curcanul

Dacă puteți, lăsați curcanul descoperit în frigider peste noapte înainte de a găti. Frigiderele moderne sunt concepute astfel încât să fie cât mai lipsite de umiditate, așa că a fi descoperite va ajuta la uscarea pielii curcanului și va asigura că se prăjește în timpul prăjirii.

curcan44

Ingrediente

 • curcan întreg (aproximativ 5 kg), butelii salvate pentru stoc
 • unt nesarat 200g, înmuiat
 • sare de mare fină 1 lingură
 • boabe de piper negru măcinat pentru a face 2 lingurițe
 • ceapa 3, feliat gros

Metodă

 • Pasul 1

  În noaptea dinaintea gătirii, scoateți curcanul din frigider (acesta este un moment bun pentru a verifica dacă este bine decongelat). Începând de la capătul gâtului curcanului, folosește-ți mâna pentru a distruge ușor pielea departe de carne, lucrându-ți drumul până la nivelul sânilor, astfel încât să ai un buzunar mare. Condimentați untul, apoi împingeți-l în buzunar și întindeți-l astfel încât untul să acopere uniform sânii. Intinde restul de unt peste exteriorul picioarelor si sanilor.

 • Pasul 2

  Se amestecă sarea de mare cu piperul negru, apoi se presară uniform peste tot curcanul, atât în ​​interior, cât și în exterior. Puneți la loc în frigider, neacoperit, și lăsați peste noapte.

 • Pasul 3

  Scoateți curcanul din frigider cu cel puțin o oră înainte de gătit. Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Pentru a calcula timpul de gătire, permiteți 30 de minute pe kilogram plus 30 de minute în plus – astfel încât un curcan de 5 kg va dura trei ore în total.

 • Pasul 4

  Puneți ceapa feliată în fundul unei forme de prăjire, puneți o cremalieră peste ele, urmată de curcan. Se toarnă 300 ml de apă clocotită în baza cutiei și se acoperă totul cu un strat dublu de folie. Asigurați-vă că este bine sigilat în jurul marginilor. Introduceți tava în cuptor și gătiți timp de 30 de minute, apoi reduceți temperatura la 200C / ventilator 180C / gaz 6 pentru timpul rămas de gătit.

 • Pasul 5

  După 1½ ore, îndepărtați folia și gătiți-o neacoperită pentru timpul rămas până când este cu adevărat crocantă. Pentru a testa dacă curcanul este gătit, introduceți o frigăruie sau o lamă de cuțit în punctul în care coapsa se alătură pieptului – sucul ar trebui să curgă. Dacă este roz, gătește-l încă 20 de minute și testează din nou. Alternativ, introduceți un termometru digital în cel mai gros punct – este gătit când citește 70C.

 • Pasul 6

  Scoateți din cuptor, mutați pasărea și ceapa pe un platou de servire și acoperiți cu folie pentru a se odihni 45 de minute. Se strecoară sucurile de la fundul cutiei într-o ulcică mare pentru a se așeza, apoi se prepară sosul de curcan final pentru a fi servit alături.

.
#Curcan #fript #perfect
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast