Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de coroană de curcan în stil italian cu unt

Curcan în stil italian cu unt de șofran

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 10
  • Uşor

O coroană de curcan este doar pieptul, aici luată de os, vine cu pielea care leagă cei doi sâni împreună. Este ușor de umplut și gătit și chiar mai ușor de sculptat. Perfect pentru o cină de Crăciun fără probleme


Încercați această rețetă de coroană de curcan în stil italian, apoi verificați ușor friptură de curcan, coroana de curcan usoara, sos de curcan și altele Rețete de curcan de Crăciun.

Ingrediente

  • panceta 24 felii, tocate
  • ulei de masline
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • coroană de curcan dezosată 1, aprox. 3-4 kg
  • cârnați italieni 8, jupuit
  • parmezan sau grana padano 100 g, ras
  • busuioc un pumn de frunze, tocate
  • ciabatta în 6 linguri de lapte
  • unt 75 g
  • şofran un ciupit foarte bun

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Se caleste pancetta in putin ulei de masline apoi se adauga usturoiul si se caleste un minut. Se lasa la racit.

  • Pasul 2

    Pune curcanul cu pielea în jos pe o tablă. Amestecați amestecul de pancetta răcit, carnea de cârnați, parmezanul, busuioc și pâinea înmuiată și asezonați foarte bine. Puneți-l în mijlocul curcanului, apoi ridicați pielea pe ambele părți pentru a închide umplutura, înfășurând-o complet și introducând capetele înăuntru.

  • Pasul 3

    Treceți bucăți de sfoară de bucătărie dedesubt și legați-le la intervale de timp pentru a asigura îmbinarea. Se cântărește rostul umplut și se calculează timpul de gătire la 20 de minute la 500g.

  • Pasul 4

    Se încălzește untul și șofranul împreună într-o tigaie mică pentru câteva minute și se condimentează cu sare. Pune curcanul într-o formă de prăjire cu partea îngrijită în sus și unge cu untul de șofran pe toată pielea. Se prăjește pentru timpul calculat, ungându-l cu unt de câteva ori mai mult. Acoperiți curcanul cu folie dacă se rumenește prea mult în ultima jumătate de oră. Odihnește-te sub folie liberă timp de 20 de minute înainte de a sculpta.

Informatii nutritionale

  • Kcals 692
  • Gras 33.9g
  • Saturate 14.1g
  • Carbohidrați 14.2g
  • Fibră 0,7g
  • Proteină 82.1g
  • Sare 2.3g
#Curcan #în #stil #italian #unt #șofran
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *