Tipul bucătăriei:
Curcan prajit cu zara
- serveste 4
- Uşor
Curcanul prăjit cu zară este o alternativă excelentă la pui. Zara face aluatul foarte ușor și crocant
Încercați rețeta noastră de curcan prăjit, apoi verificați rețetele noastre de chilli de curcan și resturile de Crăciun.
Ingrediente
- piept de curcan fara piele 1 (sau 450 g felii)
- zer 284 ml
- făină simplă 100 g
- sare de telina ½ linguriță
- paprika 2 lingurite
- praf de usturoi sau praf de usturoi afumat 1 lingura
- cayenne un ciupit mare
- ulei de arahide pentru prăjit
- felii de lamaie a servi
- salată de varză a servi (optional)
Metodă
-
Pasul 1
Tăiați pieptul de curcan în goujons sau feliile fâșii și puneți-le la înmuiat în zară la frigider pentru 1 oră.
-
Pasul 2
Încinge cuptorul la 220C/ventilator 190C/gaz 7. Pune un grătar peste o tavă. Se amestecă făina, sarea de țelină, boia de ardei, pudra de usturoi și cayenne și răsturnează lotul pe o farfurie mare. Adăugați o cantitate generoasă de condimente. Scuturați zara de pe fiecare bucată de curcan și aruncați-o în amestecul de făină până când este complet acoperită.
-
Pasul 3
Încinge 4 cm ulei într-o tigaie mare adâncă, antiaderentă, până când un cub de pâine se rumenește în 30 de secunde. Adăugați curcanul în loturi de 4 sau 5 bucăți și prăjiți câteva minute până devin aurii deschis peste tot (nu-i lăsați să se întunece prea mult deoarece urmează să le gătiți la cuptor).
-
Pasul 4
Ridicați cu grijă fiecare bucată pe grătarul de prăjire cu o lingură cu fantă. Când toate bucățile au fost prăjite, dați-le la cuptor timp de 10 minute pentru a termina de gătit (separați puțin bucățile, astfel încât să devină crocante mai degrabă decât să se aburească). Serviți fierbinte stropite cu sare de mare, felii de lămâie pentru a le stoarce și salată de varză.
Informatii nutritionale
- Kcals 340
- Gras 12.8g
- Saturate 2.8g
- Carbohidrați 22.9g
- Fibră 1.1g
- Proteină 32.7g
- Sare 0,9g