Skip to content

Tipul bucătăriei:

18168

curry de chiftele Keema

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Acest curry de chiftele Keema cu ierburi untoase și orez cu migdale este ușor de făcut și hrănește familia în mai puțin de o oră


Încercați acest curry de chiftele Keema, apoi verificați curry-ul nostru de curcan, keema pav, keema de oaie și mai multe rețete indiene ușoare.

Ingrediente

  • tocat slab de miel 1 kg
  • curcumă 2 lingurite
  • pudră de ardei iute mediu 2 lingurite
  • coriandru 4 lingurite
  • chimen măcinat 4 lingurite
  • usturoi 4 cuișoare, zdrobite
  • ghimbir ras fin pentru a face 4 linguri
  • coriandru 1/2 grămadă mică, tocată mărunt
  • ouă 2 mici
  • ulei pentru prăjit
  • ceapă 1 mare, ras
  • supă de pui 300 ml
  • iaurt natural 200 ml plus extra pentru servire
  • pâine naan a servi
  • ceapă 1, tocat fin
  • unt 75 g
  • orez basmati 500 g
  • supa ușor de pui 800 ml
  • fulgi de migdale 50 g, prăjită
  • mărar un buchet mic, tocat
  • ceapa rosie 1, tăiat în jumătate și feliat
  • mentă un pumn de frunze, tocate
  • coriandru un pumn de frunze, tocate

Metodă

  • Pasul 1

    Pune mielul într-un bol cu ​​jumătate din toate condimentele, jumătate de usturoi și ghimbir, coriandru și ouă. Sezon. Folosiți-vă mâinile pentru a amesteca totul, apoi formați chiftele de mărimea unei nuci. Se prajesc in loturi in ulei pana se rumenesc apoi se scot.

  • Pasul 2

    Ștergeți tigaia apoi fierbeți ceapa, restul condimentelor, usturoiul și ghimbirul în mai mult ulei. Se prajesc 5 minute apoi se adauga bulionul si chiftelele. Se fierbe cu capac timp de 15 minute apoi se amestecă iaurtul și se fierbe foarte ușor încă 5 minute. Dacă iaurtul se desparte nu vă faceți griji, nu va afecta aroma.

  • Pasul 3

    În timp ce chiftelele se fierb, fierbeți ceapa pentru orez în unt până se înmoaie. Adăugați orezul și fierbeți în unt câteva minute. Bacsis în stoc. Aduceți la foc mic, apoi puneți un capac și gătiți timp de 12 minute sau până când bulionul a fost absorbit și orezul este fraged. (Dacă bulionul a fost absorbit, dar orezul este încă puțin tare, adăugați un strop de apă și mai țineți capacul încă 5 minute.) Se amestecă migdalele și mararul.

  • Pasul 4

    Se amestecă ingredientele pentru salată cu un praf de sare. Servește curry-ul cu salată, orez și naan.

Informatii nutritionale

  • Kcals 886
  • Gras 42.3g
  • Saturate 18.7g
  • Carbohidrați 73g
  • Fibră 2.4g
  • Proteină 52.4g
  • Sare 1.1g
.
#curry #chiftele #Keema
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *