Tipul bucătăriei:

Rețetă Kolamba Sri Curry de pui

Curry de pui din Sri Lanka

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4 persoane
  • Uşor

Faceți din acesta un curry special pentru pui. Chiar din bucătăria restaurantului Kolamba din Londra, această rețetă din Sri Lanka folosește mulțimi de condimente proaspete și o pudră de curry prăjită de casă.


Încercați acest curry de pui din Sri Lanka, apoi verificați Curry de pui Keralan, Pui Chettinad, biryani de pui și mai multe rețete de curry de pui.

În restaurantul Kolamba servește acest fel de mâncare decorat cu gotukola prăjită, care este o plantă erbacee găsită în Asia. Schimbați acest lucru pentru frunze de curry prăjite și un vârf de fulgi de ardei iute, dacă doriți. Citiți recenzia noastră despre restaurantul Kolamba aici.


* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie

Ingrediente

  • ulei vegetal 2 linguri
  • semințe de schinduf Sp linguriță
  • frunze de curry 8
  • ceapa 2 medii, feliate subțire
  • usturoi 6 cuișoare, tocate mărunt
  • ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, tocată mărunt
  • turmeric măcinat 1 ½ linguriță
  • pudră de ardei iute 1 linguriță
  • otet de vin alb 2 linguri
  • roșii 2, curățate și tocate
  • cardamom 6 păstăi, crăpate
  • cuișoare 5, crăpat
  • scorţişoară 1 băț
  • lemongrass 1 băț, învinețit
  • frunza pandan Bucată de 5 cm (opțional)
  • coapse de pui fără piele 8
  • lapte de nucă de cocos Cutie de 400 ml
  • suc de lămâie 2 lingurițe
  • orez gatit a servi

Pudră de curry prăjită

  • cardamom 4 păstăi, semințe extrase și scoici aruncate
  • orez basmati 1 linguriță
  • seminte de coriandru 1 linguriță
  • semințe de chimen 1 linguriță
  • boabe de piper negru 1 linguriță
  • semințe de muștar negru 1 linguriță
  • semințe de fenicul 1 linguriță
  • cuișoare 4

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face pudra de curry prăjită, puneți toate ingredientele într-o tigaie mare, adâncă și gătiți la foc mediu timp de 2-3 minute sau până când se rumenesc ușor și miroase toast. Se răcește, apoi se macină folosind un pistil și un mortar sau un tocător de condimente. Acest lucru va face mai mult decât veți avea nevoie, dar va păstra într-un borcan etanș pentru o lună.

  • Pasul 2

    Încălziți uleiul vegetal și prăjiți semințele de schinduf și frunzele de curry până când frunzele încep să se rumenească. Adăugați ceapa, usturoiul și ghimbirul și prăjiți ușor timp de 10 minute sau până când ceapa este moale. Adăugați turmericul măcinat, pudra de ardei iute, 2 lingurițe de pudră de curry prăjită și oțetul și amestecați bine.

  • Pasul 3

    Adăugați roșiile, condimentele întregi, lemongrass și frunza de pandan, dacă folosiți, apoi adăugați puiul și condimentați. Se amestecă pentru a acoperi bucățile de pui în condimente, se acoperă și se fierbe 10 minute la foc mediu. Adăugați laptele de nucă de cocos, acoperiți și gătiți la joasă timp de 30-40 de minute sau până când puiul este moale. Se amestecă sucul de lămâie și se servește cu orez.

Informatii nutritionale

  • Kcals 459
  • Gras 31,8g
  • Saturează 17.5g
  • Carbohidrați 12.5g
  • Zaharuri 7.8g
  • Fibră 3.4g
  • Proteină 29.1g
  • Sare 2.6g
.
#Curry #pui #din #Sri #Lanka
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast