Tipul bucătăriei:
Curry de pui și nuci cu chimen și orez de coriandru
- servește 4 persoane
- Un mic efort
Un curry ușor de pui care bate în fiecare zi o mâncare de luat masa. Cu dovlecei de nucă și coriandru proaspăt, precum și condimente indiene, este un curry de servit prietenilor pentru o masă casual de petrecere.
Ingrediente
- ulei vegetal 2 linguri
- ceapa 2, tocat mărunt
- ardei iute roșu 1, feliat fin
- ghimbir o bucată mică, tocată mărunt
- coriandru 1 lingură
- curcumă 1 lingură
- pulbere de curry mediu 1 lingură
- coapse de pui dezosate, dezosate 8, sferturi
- lapte de nucă de cocos 400g tablă
- supă de pui 400 ml
- dovlecei de nucă 400g, decojite și tăiate în bucăți
- coriandru ½ o grămadă mică, tocată
orez
- orez basmati 300g
- semințe de chimen 2 lingurițe
- coriandru ½ o grămadă mică, tocată mărunt
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți uleiul într-o tigaie adâncă sau caserolă, adăugați ceapa și prăjiți până se înmoaie și devine aurie. Se amestecă ardeiul iute, ghimbirul și condimentele timp de un minut, urmat de pui, lapte de cocos și supă. Aduceți la foc mic, apoi acoperiți și gătiți timp de 30 de minute.
-
Pasul 2
Îndepărtați capacul, amestecați dovleacul și fierbeți încă 15-20 de minute până când dovleacul și puiul sunt fragede și sosul se reduce la o consistență frumoasă.
-
Pasul 3
Între timp, gătiți orezul până se înmoaie și scurgeți-l bine. Prajiti semintele de chimen intr-o tigaie mica, uscata, timp de cateva minute pana cand sunt parfumate. Se amestecă prin semințele de chimen și coriandru tocat.
-
Pasul 4
Se amestecă restul de coriandru în curry și se servește cu chimen și orez de coriandru.
Informatii nutritionale
- Kcals 770
- Gras 29,8g
- Carbohidrați 74.9g
- Fibră 5g
- Proteină 48.3g
- Sare 0,7g