Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă cu curry de rață

curry de rață

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Această rețetă de la pub-ul Marksman din Londra este o piesă cu un curry de club edwardian anglo-indian – o șansă de a folosi diferite arome și condimente față de cele dintr-un curry indian autentic.


Ingrediente

  • rață 1, imbinate (intrebati-va macelarul) sau 4 rosturi de rata
  • ulei de floarea soarelui
  • rosii 2, tocat
  • supă de pui 1 litru
  • rotis a servi

MIRODIANTE DE CURR

  • semințe de chimen 3 linguri
  • seminte de coriandru 2 linguri
  • semințe de schinduf 3 linguri
  • foi de dafin 2
  • curcumă 1 lingura

PASTA DE CURRY

  • ceapa 6, decojite și tocate
  • zahăr tos auriu 1 lingura
  • ulei de floarea soarelui 200 ml
  • ardei iute roșu 10, însămânțate dacă doriți
  • ghimbir 1 bucată de mărimea degetului mare, decojită
  • usturoi 2 cuișoare, decojite

Metodă

  • Pasul 1

    Prăjiți condimentele curry într-o tigaie uscată până când sunt parfumate, apoi amestecați-le pe toate până la o pudră într-un blender de condimente. Pentru pasta de curry, amestecați toate ingredientele într-un blender. Condimentează rața.

  • Pasul 2

    Pune puțin ulei de floarea soarelui în fundul unei tigaii mari, rezistente la cuptor și prăjește bucățile de rață peste tot până devin aurii. Scoateți rața din tigaie.

  • Pasul 3

    Adăugați pasta de curry în aceeași tigaie și gătiți la foc mic timp de 30 de minute, amestecând din când în când, până când începe să se caramelizeze.

  • Pasul 4

    Se incinge cuptorul la 140C/ventilator 120C/gaz 1. Adaugati rosiile tocate si condimentele curry in tava. Gatiti inca 10 minute, apoi adaugati supa de pui si aduceti la fiert. Adăugați rața, acoperiți și gătiți la cuptor timp de 2 ore. Se lasa la racit la temperatura camerei, apoi se da la rece cel putin o ora si se indeparteaza grasimea racita de la suprafata (poti face acest lucru cu o zi inainte daca vrei). Pentru a servi, aduceți din nou la fiert și gătiți timp de 15 minute înainte de a servi cu roti.

Informatii nutritionale

  • Kcals 1103
  • Gras 92,9g
  • Saturate 20g
  • Carbohidrați 23.6g
  • Fibră 6.5g
  • Proteină 39,8g
  • Sare 0,9g
#curry #rață
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *