Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de curry Massaman de vită

Curry de vită Massaman

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Acest curry thailandez gătit lent este minunat de bogat și suficient de blând pentru a se bucura întreaga familie. Serviți cu orez iasomie pentru a absorbi sucurile


Încercați rețeta noastră de curry massaman cu carne de vită, apoi verificați curryul nostru cu creveți massaman, curry rapid de vită și curryul nostru verde thailandez.

Ingrediente

  • tocătură de vită 600g
  • Crema de nuca de cocos 400 ml
  • pasta de curry massaman 4 linguri
  • cartofi cerati 450g
  • o jumătate de ceapă feliate
  • frunze de tei 4
  • bat de scortisoara 1
  • pasta de tamarind 1 lingura
  • zahăr de palmier 1 lingura
  • sos de pește 1 lingura
  • arahide prăjite 75 g, tocat
  • ardei iute roșu 1, feliat
  • orez iasomie

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Încinge 2 linguri de smântână de cocos dintr-o tavă de 400 ml într-o caserolă. Se adaugă 4 linguri de pastă de curry Massaman și se prăjește timp de 1 minut, se adaugă 600 g de bucăți de carne de vită înăbușită și se gătesc până când sunt acoperite și etanșate.

    Se amestecă restul de nucă de cocos cu o jumătate de cutie de apă, 450g cartofi cerați, 1 ceapă tăiată în jumătate și feliată, 4 frunze de lime, 1 baton de scorțișoară, 1 lingură pastă de tamarind, 1 lingură zahăr de palmier, 1 lingură sos de pește și 75g frip tocat arahide.

  • Pasul 2

    Aduceți la fiert, acoperiți și gătiți timp de 2 ore până când se înmoaie. Presărați peste un chilli roșu feliat și o mână de alune prăjite mărunțite. Se serveste cu orez iasomie.

#Curry #vită #Massaman
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *