Tipul bucătăriei:
Curry de vită Massaman
- serveste 4
- Uşor
Acest curry thailandez gătit lent este minunat de bogat și suficient de blând pentru a se bucura întreaga familie. Serviți cu orez iasomie pentru a absorbi sucurile
Încercați rețeta noastră de curry massaman cu carne de vită, apoi verificați curryul nostru cu creveți massaman, curry rapid de vită și curryul nostru verde thailandez.
Ingrediente
- tocătură de vită 600g
- Crema de nuca de cocos 400 ml
- pasta de curry massaman 4 linguri
- cartofi cerati 450g
- o jumătate de ceapă feliate
- frunze de tei 4
- bat de scortisoara 1
- pasta de tamarind 1 lingura
- zahăr de palmier 1 lingura
- sos de pește 1 lingura
- arahide prăjite 75 g, tocat
- ardei iute roșu 1, feliat
- orez iasomie
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Încinge 2 linguri de smântână de cocos dintr-o tavă de 400 ml într-o caserolă. Se adaugă 4 linguri de pastă de curry Massaman și se prăjește timp de 1 minut, se adaugă 600 g de bucăți de carne de vită înăbușită și se gătesc până când sunt acoperite și etanșate.
Se amestecă restul de nucă de cocos cu o jumătate de cutie de apă, 450g cartofi cerați, 1 ceapă tăiată în jumătate și feliată, 4 frunze de lime, 1 baton de scorțișoară, 1 lingură pastă de tamarind, 1 lingură zahăr de palmier, 1 lingură sos de pește și 75g frip tocat arahide.
-
Pasul 2
Aduceți la fiert, acoperiți și gătiți timp de 2 ore până când se înmoaie. Presărați peste un chilli roșu feliat și o mână de alune prăjite mărunțite. Se serveste cu orez iasomie.