Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de curry de miel Dhansak

Dhansak de miel

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

A face un curry de la zero ar putea părea o chestie, dar vă promitem că odată ce ați făcut acest curry picant de miel, dovleac și linte, nu veți mai comanda niciodată la pachet. Și, ca bonus suplimentar, este foarte ușor și în calorii.


Încercați acest curry de miel și linte, apoi verificați curry de linte, curry de cartofi dulci și linte și reteta dahl. Pentru mai multă inspirație, vedeți colecția noastră de retete dahl.

Ingrediente

  • lentile roșii 100 g
  • dovleac 500 g, decojite și tăiate în bucăți
  • ceapa 2, tocat grosier
  • roșii feliate tavă de 400 g
  • curcumă 1 lingura
  • semințe de chimen 1½ linguriță
  • seminte de coriandru 1½ linguriță
  • păstăi de cardamom 4, zdrobit
  • ulei
  • cubulete de miel slabe 400 g
  • rădăcină de ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, tocată mărunt
  • usturoi 4 cuișoare, zdrobite
  • ardei iute verzi 2-3, feliate (scoate semintele daca nu vrei sa fie prea fierbinte)
  • garam masala 1 lingura
  • coriandru un buchet mic, tocat
  • chapatis sau basmati la abur a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Pune lintea, dovleceii, ceapa si rosiile intr-o tigaie cu turmericul si 1 lingura de sare. Adăugați apă până să acopere, apoi fierbeți ușor timp de aproximativ 20 de minute până când lintea este fragedă.

  • Pasul 2

    Puneți chimenul, coriandru și cardamomul într-o tigaie mică și prăjiți până se parfumează. Se macină într-un pistil și mojar sau râșniță de condimente.

  • Pasul 3

    Se încălzește 1 lingură de ulei într-o tigaie, se adaugă mielul în reprize și se rumenește peste tot. Scoateți apoi adăugați condimentele măcinate. Gatiti 2 minute, apoi adaugati ghimbirul, usturoiul si ardeiul iute. Gatiti cateva minute apoi adaugati mielul, lintea si dovleceii si inca 200 ml de apa. Acoperiți și fierbeți timp de 1 oră și 30 de minute (înlăturați capacul pentru ultimele 30 de minute) sau până când mielul este complet fraged și sosul se îngroașă. Se amestecă garam masala și coriandru și se servește cu orez basmati sau chapatis aburit.

Informatii nutritionale

  • Kcals 396
  • Gras 15.3g
  • Saturate 4.6g
  • Carbohidrați 35.9g
  • Fibră 5.3g
  • Proteină 30.9g
  • Sare 0,44g
#Dhansak #miel
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *