Tipul bucătăriei:
Dovlecei la grătar, pui și linte cu iaurt de mentă
- serveste 2
- Uşor
Lintea Puy este gătită cu pulpă aromată de pui și stratificată cu unt, dovlecei la grătar. Se serveste cu iaurt natural amestecat cu sos de menta.
Ingrediente
- linte Puy 100 g
- supă de pui 1 cub
- Pulpe de pui 4, feliate în panglici
- ulei de masline
- garam masala ½ linguriță
- dovlecei 2, tăiate în fâșii
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- coriandru ½ buchet mic, tocat
- lămâie ½, suc
- iaurt natural 75 ml
- sos de menta 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Se fierbe lintea cu cubul de bulion, in apa cat sa se acopere, pana se inmoaie, se scurge. Între timp, încălziți o grătar (chargrill) la mare.
-
Pasul 2
Se amestecă puiul cu 1 lingură ulei de măsline, apoi garam masala. Se amestecă fâșiile de dovlecei cu 1 linguriță ulei de măsline și usturoiul și se asezonează.
Prăjiți puiul și dovleceii pe ambele părți.
-
Pasul 3
Se amestecă lintea, puiul, dovleceii, coriandru și sucul de lămâie. Se amestecă iaurtul cu sosul de mentă și se stropește peste.
Informatii nutritionale
- Kcals 406
- Carbohidrați 30.8g
- Proteină 55g
- Gras 7.8g
- Sare 2,62g
- Saturate 2.3g
- Fibră 5.6g
#Dovlecei #grătar #pui #și #linte #iaurt #mentă