Skip to content

Tipul bucătăriei:

1031

Dovlecei la grătar, pui și linte cu iaurt de mentă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Lintea Puy este gătită cu pulpă aromată de pui și stratificată cu unt, dovlecei la grătar. Se serveste cu iaurt natural amestecat cu sos de menta.


Ingrediente

  • linte Puy 100 g
  • supă de pui 1 cub
  • Pulpe de pui 4, feliate în panglici
  • ulei de masline
  • garam masala ½ linguriță
  • dovlecei 2, tăiate în fâșii
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobit
  • coriandru ½ buchet mic, tocat
  • lămâie ½, suc
  • iaurt natural 75 ml
  • sos de menta 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Se fierbe lintea cu cubul de bulion, in apa cat sa se acopere, pana se inmoaie, se scurge. Între timp, încălziți o grătar (chargrill) la mare.

  • Pasul 2

    Se amestecă puiul cu 1 lingură ulei de măsline, apoi garam masala. Se amestecă fâșiile de dovlecei cu 1 linguriță ulei de măsline și usturoiul și se asezonează.

    Prăjiți puiul și dovleceii pe ambele părți.

  • Pasul 3

    Se amestecă lintea, puiul, dovleceii, coriandru și sucul de lămâie. Se amestecă iaurtul cu sosul de mentă și se stropește peste.

Informatii nutritionale

  • Kcals 406
  • Carbohidrați 30.8g
  • Proteină 55g
  • Gras 7.8g
  • Sare 2,62g
  • Saturate 2.3g
  • Fibră 5.6g
#Dovlecei #grătar #pui #și #linte #iaurt #mentă
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *