Skip to content

Tipul bucătăriei:

1115

Fazan cu linte Puy si mustar

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Fazanul delicios de fraged este gătit cu Sauternes și servit deasupra lintei Puy, morcovi tăiați cubulețe și foi de dafin. Ideal pentru un proiect de gătit duminică.


Ingrediente

  • ceapă 1 mic
  • morcov 1 mediu
  • linte Puy 40 g, clătite și scurse
  • foi de dafin 2 mici
  • unt 50 g
  • ulei de nucă 2 lingurite
  • fazan 1, înjumătățit (tu sau măcelarul ar trebui să tăiați pieptul și piciorul, dar să le țineți lipite unul de celălalt).
  • cimbru 1 crenguță
  • vin alb de desert sau Sauternes 125 ml
  • mustar Dijon 2 lingurite nivele

Metodă

  • Pasul 1

    Curățați ceapa și morcovul înainte de a le tăia în cubulețe mici, astfel încât morcovul să arate ca niște pietre prețioase printre linte. Clătiți lintea de praf înainte de a le pune într-o cratiță mică cu foile de dafin și acoperiți cu multă apă rece.

    Aduceți la fiert și gătiți aproximativ 20 de minute sau până când se înmoaie, adăugând morcovul și ceapa în ultimele 10 minute de gătit.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 170c/ventilator 150c/gaz 3. Topiți 25 g de unt cu uleiul de nucă într-o caserolă mare, puțin adâncă, ignifugă. În timp ce așteptați ca untul să facă spumă, asezonați fazanul pe partea de piele.

    Rumeniți fiecare jumătate, numai pe partea pielii, la foc mediu, timp de aproximativ 3-4 minute. Tigaia trebuie să fie fierbinte deoarece rumenirea trebuie realizată rapid pentru ca pasărea să nu fie prea gătită.

  • Pasul 3

    Scurgeți lintea și legumele și împrăștiați-le în jurul fazanului, nu peste el. Adăugați frunzele de cimbru dezbrăcat și vinul. Acoperiți strâns cu un capac și gătiți la cuptor timp de 20-25 de minute, până când pulpa este gătită, dar pieptul încă mai păstrează cea mai slabă culoare roz.

  • Pasul 4

    Transferați bucățile de fazan pe o farfurie caldă și întoarceți caserola pe plită. Aduceți la fiert un minut și apoi adăugați muștarul dijon.

    Bateți restul de unt rece din frigider. Continuați să bateți timp de aproximativ un minut, până când lichidul se reduce și îmbracă lintea. Se pune pe două farfurii încălzite și se așează fazanul deasupra.

Informatii nutritionale

  • Kcals 658
  • Carbohidrați 19.7g
  • Proteină 45,8g
  • Gras 40,8g
  • Sare 0,99g
  • Saturate 18.7g
  • Fibră 3.2g
#Fazan #linte #Puy #mustar
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *