Skip to content

Tipul bucătăriei:

Febras assadas (carne de porc portugheză la grătar) servită cu lămâie și maioneză pe chipsuri

Febras assadas (carne de porc portugheză la grătar) servită cu lămâie și maioneză pe chipsuri

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Rețetă portugheză pentru grătar. Muschiul de porc într-o marinată ușoară de vin și boia de ardei afumată este gătit la perfecțiune pe grătar. Serviți cu chipsuri și maioneză.


Ingrediente

  • muschii de porc 2
  • vin alb 200 ml
  • boia afumată ½ linguriță
  • lămâi 2, ½ se suc și restul tăiate felii
  • ulei de masline
  • maioneză

chipsuri mari

  • cartofi 1 kg, decojite
  • ulei vegetal pentru gatit

Metodă

  • Pasul 1

    Tăiați muschii în 5 bucăți de dimensiuni egale, lăsând capetele cozii puțin mai lungi. Luați o pungă de plastic transparentă și introduceți una dintre bucăți. Puneți-o într-un escalope de dimensiunea unei farfurii laterale cu un sucitor și repetați cu bucățile rămase.

  • Pasul 2

    Puneti intr-un bol vinul, boia de ardei, putina sare si piper si sucul de la jumatate de lamaie si adaugati carnea de porc. Lăsați la marinat 20-30 de minute, în timp ce vă duceți grătarul la stadiul în care cărbunii aprind, dar nu există flăcări.

  • Pasul 3

    Pentru a face chipsurile, umpleți un lighean cu apă rece și tăiați cartofii în chipsuri de 3 cm grosime. Înmuiați-le în apă timp de 5 minute și apoi schimbați apa. Mai lasă 5 minute. Scurgeți și apoi uscați pe un prosop sau cu hârtie de bucătărie.

  • Pasul 4

    Încălziți uleiul într-o friteuză sau într-o tigaie adâncă, cu capac, la 130C și coborâți chipsurile în ulei (în loturi). Se fierbe timp de 8-10 minute. Scoateți din ulei și scurgeți bine. Se aseaza pe o tava sa se raceasca. Reîncălziți uleiul la 180C (asigurați-vă că este fierbinte sau chipsurile vor fi ude) și coborâți coșul cu chipsuri în ulei (din nou, faceți acest lucru în loturi). Se lasa la fiert 2 minute si apoi se agita putin. Gatiti inca un minut pana cand sunt bine colorate si crocante la atingere. Se scurge bine cateva minute, se varsa intr-un castron si se presara cu sare de mare.

  • Pasul 5

    Carnea de porc se va găti repede, așa că faceți-o în 2 reprize. Scoateți bucățile din marinadă, frecați-le cu ulei și aruncați-le pe grătar (puteți folosi și un grătar). Gătiți timp de 1 minut pe fiecare parte – acestea se pot aprinde pe măsură ce faceți acest lucru. Acesta ar trebui să fie într-adevăr suficient timp, deoarece vor continua să gătească. Luați-le de pe grătar și puneți-le pe o farfurie. Repetați cu lotul rămas.

  • Pasul 6

    Serviți prin grămadă o farfurie cu chipsuri, aruncați carnea de porc deasupra fiecărei grămezi și turnând peste sucul din farfurie, astfel încât chipsurile să prindă arome. Acoperiți cu o lingură de maioneză și o bucată de lămâie.

Informatii nutritionale

  • Kcals 809
  • Carbohidrați 43.9g
  • Proteină 49,6g
  • Gras 48.6g
  • Sare 0,49g
  • Fibră 3.3g
#Febras #assadas #carne #porc #portugheză #grătar #servită #lămâie #și #maioneză #chipsuri
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *