Tipul bucătăriei:
Febras assadas (carne de porc portugheză la grătar) servită cu lămâie și maioneză pe chipsuri
- serveste 4
- Uşor
Rețetă portugheză pentru grătar. Muschiul de porc într-o marinată ușoară de vin și boia de ardei afumată este gătit la perfecțiune pe grătar. Serviți cu chipsuri și maioneză.
Ingrediente
- muschii de porc 2
- vin alb 200 ml
- boia afumată ½ linguriță
- lămâi 2, ½ se suc și restul tăiate felii
- ulei de masline
- maioneză
chipsuri mari
- cartofi 1 kg, decojite
- ulei vegetal pentru gatit
Metodă
-
Pasul 1
Tăiați muschii în 5 bucăți de dimensiuni egale, lăsând capetele cozii puțin mai lungi. Luați o pungă de plastic transparentă și introduceți una dintre bucăți. Puneți-o într-un escalope de dimensiunea unei farfurii laterale cu un sucitor și repetați cu bucățile rămase.
-
Pasul 2
Puneti intr-un bol vinul, boia de ardei, putina sare si piper si sucul de la jumatate de lamaie si adaugati carnea de porc. Lăsați la marinat 20-30 de minute, în timp ce vă duceți grătarul la stadiul în care cărbunii aprind, dar nu există flăcări.
-
Pasul 3
Pentru a face chipsurile, umpleți un lighean cu apă rece și tăiați cartofii în chipsuri de 3 cm grosime. Înmuiați-le în apă timp de 5 minute și apoi schimbați apa. Mai lasă 5 minute. Scurgeți și apoi uscați pe un prosop sau cu hârtie de bucătărie.
-
Pasul 4
Încălziți uleiul într-o friteuză sau într-o tigaie adâncă, cu capac, la 130C și coborâți chipsurile în ulei (în loturi). Se fierbe timp de 8-10 minute. Scoateți din ulei și scurgeți bine. Se aseaza pe o tava sa se raceasca. Reîncălziți uleiul la 180C (asigurați-vă că este fierbinte sau chipsurile vor fi ude) și coborâți coșul cu chipsuri în ulei (din nou, faceți acest lucru în loturi). Se lasa la fiert 2 minute si apoi se agita putin. Gatiti inca un minut pana cand sunt bine colorate si crocante la atingere. Se scurge bine cateva minute, se varsa intr-un castron si se presara cu sare de mare.
-
Pasul 5
Carnea de porc se va găti repede, așa că faceți-o în 2 reprize. Scoateți bucățile din marinadă, frecați-le cu ulei și aruncați-le pe grătar (puteți folosi și un grătar). Gătiți timp de 1 minut pe fiecare parte – acestea se pot aprinde pe măsură ce faceți acest lucru. Acesta ar trebui să fie într-adevăr suficient timp, deoarece vor continua să gătească. Luați-le de pe grătar și puneți-le pe o farfurie. Repetați cu lotul rămas.
-
Pasul 6
Serviți prin grămadă o farfurie cu chipsuri, aruncați carnea de porc deasupra fiecărei grămezi și turnând peste sucul din farfurie, astfel încât chipsurile să prindă arome. Acoperiți cu o lingură de maioneză și o bucată de lămâie.
Informatii nutritionale
- Kcals 809
- Carbohidrați 43.9g
- Proteină 49,6g
- Gras 48.6g
- Sare 0,49g
- Fibră 3.3g