Tipul bucătăriei:
Ficat de pui și mousse de porto
- servește 2 ca starter
- Uşor
Ficatul bogat de pui și portul băutură se reunesc în aceste mousse-uri individuale. Acest lucru va face suficient pentru a servi două, cu puțin în plus care se va păstra bine la frigider în perioada sărbătorilor
Încercați acest mousse de ficat de pui și porto, apoi verificați pateul nostru de ficat de pui, parfaitul de ficat de pui și mai multe rețete de paté de Crăciun.
Ingrediente
- unt nesarat 200 g
- eşalotă 2 lungi, tocate mărunt
- usturoi 5 cuișoare, tăiate mărunt
- frunza de dafin 1
- cimbru câteva crengute, frunze culese
- ficat de pui 400 g
- port 100 ml
- portocale ½, cu coajă (veți avea nevoie de ½ linguriță)
- boabe întregi de piper negru măcinat pentru a face ½ linguriță
- arpagic o mână, tocată mărunt
- pâine prăjită cu aluat și chutney a servi
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge 100 g de unt intr-o tigaie mica la foc mediu si se calesc usor salopa, usturoiul, dafinul si frunzele de cimbru cu un praf de sare, timp de 10 minute, pana ce saloata se inmoaie.
-
Pasul 2
Puneți ficatul de pui și gătiți timp de 5 minute până când sunt aproape gătiți. Turnați portul și barbotați până când lichidul s-a redus la jumătate. Se ia de pe foc si se presara coaja de portocala si piper negru.
-
Pasul 3
Scoateți dafinul, apoi turnați amestecul într-un robot de bucătărie și amestecați până la omogenizare. Treceți printr-o sită cu ochiuri fine într-un castron, apoi gustați și ajustați condimentele după cum este necesar.
-
Pasul 4
Împărțiți mousse-ul între două rame, apoi răzuiți orice mousse rămas într-un vas de servire. Topiți untul rămas într-o tigaie mică la foc mic, apoi turnați-l peste blatul mousse-urilor, asigurându-vă că sunt complet acoperite. Se presara imediat peste arpagic, apoi se da la rece pana este nevoie. Serviți cu felii calde de pâine prăjită și chutney.
Informatii nutritionale
- Kcals 515
- Gras 43,5g
- Saturate 26.8g
- Carbohidrați 4.7g
- Zaharuri 3.9g
- Fibră 0,8g
- Proteină 18.8g
- Sare 0,2g