Tipul bucătăriei:
Ficatul de vițel involtino cu pancetta și rozmarin
- servește 4 persoane
- Uşor
Această rețetă este de la restaurantul italian Radici. Ficatul de vițel involtino este delicat moale și delicat, servit cu rozmarin și pe un pat de piure cremos, această rețetă este o masă grozavă pentru cină
Radici, Londra N1
„Inspirația mea pentru acest fel de mâncare a venit de la stigghiola, un fel de mâncare de stradă din Palermo. Este realizat cu diferite tipuri de măruntaie, dar la Radici folosim ficatul de vițel deoarece are o aromă delicată care se potrivește perfect cu pancetta, rozmarin și usturoi. Înfășurarea involtino-ului în pancetta îi conferă o aromă minunată bogată, sărată. Pe străzile din Palermo, este întotdeauna gătit pe un grătar, dându-i o aromă de fum. ” Francesco Mazzei, patron bucătar, radici.uk
Ingrediente
- cartofi 1 kg
- ulei de măsline extra virgin
- ficatul de vițel 4 felii (aproximativ 150g fiecare)
- pancetta 16 felii
- supă de pui 300ml
- oțet balsamic 1 1/2 lingură
Umplutură
- pancetta 120g felii, tocate mărunt
- rozmarin 2 lingurițe de frunze mărunțite, plus 4 crenguțe mari
- usturoi 2 cuișoare, tocate mărunt
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Puneți cartofii pe o tavă de copt și coaceți în cuptor timp de 1 oră, până se înmoaie cu adevărat.
-
Pasul 2
Odată suficient de răcoros pentru a se manipula, tăiați-l în jumătate, scoateți carnea și amestecați. Se amestecă cu 4 linguri de ulei de măsline extravirgin și se condimentează.
-
Pasul 3
Pentru umplutură, adăugați pancetta tocată mărunt, rozmarinul și usturoiul tăiate într-o tigaie și gătiți la foc mediu până când sunt ușor crocante. Se răcește complet.
-
Pasul 4
Așezați fiecare felie de ficat de vițel cu o lingură de umplutură de pancetta gătită și o crenguță de rozmarin, apoi rulați pentru a crea o formă de cârnați.
-
Pasul 5
Așezați 4 cutii de pancetta, astfel încât să se suprapună, apoi rulați bine ficatul în aceasta.
-
Pasul 6
Adăugați bulionul de pui într-o cratiță mică și reduceți cu 2/ 3. Adăugați oțetul balsamic și păstrați-l cald.
-
Pasul 7
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Încălziți o tigaie rezistentă la cuptor, la foc mediu-mare, cu puțin ulei și prăjiți involtini pe toate părțile, până când sunt aurii și crocante.
-
Pasul 8
Puneți la cuptor timp de 7-8 minute până când este gătit.
-
Pasul 9
Se încălzește piureul de ulei de măsline și se pune în mijlocul unei farfurii mari. Așezați involtino-ul deasupra piureului și stropiți cu bulionul balsamic.
Informatii nutritionale
- Kcals 674
- Gras 34,7g
- Saturează 10.1g
- Carbohidrați 40.4g
- Zaharuri 2.4g
- Fibră 5g
- Proteină 47.6g
- Sare 2.2g