Skip to content

Tipul bucătăriei:

file de ceafă de miel prăjită cu sos de usturoi

File de ceafă de miel prăjită Valentine Warner cu sos de usturoi

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Ceafa de miel este o bucată de carne foarte ieftină, care este foarte versatilă – poate fi prăjită la grătar rapid până la roz sau gătită lent într-o tocană. Această rețetă rapidă o servește cu un sos bogat de usturoi.


Ingrediente

  • ulei de floarea soarelui
  • file de ceafă de miel 3 bune groase, in jur de 350g fiecare
  • cimbru 2 linguri tocate mărunt, plus suplimentar pentru ornat

sos de usturoi

  • usturoi de sezon nou 3 bulbi (sau un bulb mare de usturoi mai vechi)
  • unt 15 g
  • ulei de floarea soarelui 1 lingura
  • ceapă ½ mediu, feliat fin
  • zahăr tos auriu 1 lingura
  • otet de vin alb 1 lingura
  • vin alb 200 ml
  • crema dubla 100 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face sosul de usturoi, curățați coaja de usturoi și aruncați-o. Topiți untul cu uleiul într-o cratiță mică. Adăugați usturoiul și ceapa tăiată felii. Gatiti la foc mic timp de 5 minute pana ce ceapa se inmoaie dar nu se coloreaza, amestecand din cand in cand.

  • Pasul 2

    Se amestecă zahărul, oțetul și vinul alb. Aduceți la fiert ușor, acoperiți ușor și gătiți timp de 20-30 de minute, amestecând din când în când, până când usturoiul și ceapa sunt moi.

  • Pasul 3

    Puneți o tigaie cu mâner metalic suficient de mică pentru a intra la cuptor la foc mediu și lăsați-o să se încingă foarte mult, dar fără să fumeze. Între timp, tăiați gâtul de miel de orice bucăți deosebit de tari de grăsime sau tendoane și asezonați cu multă sare, piper negru măcinat și cimbru. Rulați ușor mielul pe o farfurie laterală acoperită cu ulei. Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7.

  • Pasul 4

    Adăugați mielul în tigaie, unde trebuie să se rumenească imediat și gătiți fileurile timp de 3-4 minute doar pe o parte. Întoarceți-le și apoi lăsați-le la cuptor pentru încă 8 minute.

  • Pasul 5

    Scoateți tava din cuptor – aveți grijă, deoarece mânerul va fi extrem de fierbinte. Acoperiți carnea cu folie și un prosop. Se lasa sa se odihneasca 10 minute.

  • Pasul 6

    În timp ce mielul se odihnește, amestecați smântâna în usturoi și ceapă. Luați focul și amestecați cu un blender de mână până se omogenizează. Reveniți la foc și încălziți până când clocotește ușor. Sezon.

  • Pasul 7

    Se toarnă sosul pe patru farfurii încălzite. Tăiați mielul în felii diagonale și puneți deasupra sosului.

Informatii nutritionale

  • Kcals 718
  • Gras 54.4g
  • Carbohidrați 9g
  • Fibră 0,4g
  • Proteină 44,8g
  • Sare 0,43g
#File #ceafă #miel #prăjită #Valentine #Warner #sos #usturoi
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *