Tipul bucătăriei:
File de miel cu chimen cu zdrobire de conopida
- serveste 2
- Uşor
Bucătarii încep să devină mai imaginativi cu conopida, iar acest preparat rapid și ușor de miel condimentat cu conopidă zdrobită este o modalitate excelentă de a o găti acasă. Este o alternativă fantastică la piureul de cartofi
Ingrediente
- chimen măcinat 1 lingura
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- praf sau fulgi de chilli o ciupitura
- file de miel 1 bucată, tăiată de grăsime
- conopidă 1, tăiate buchetele
- unt
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă chimenul, usturoiul și ardeiul iute și se freacă peste tot mielul.
-
Pasul 2
Fierbeți conopida în apă clocotită până se înmoaie și se scurge foarte bine. Se zdrobește grosolan cu un nod de unt și se condimentează bine.
-
Pasul 3
Intre timp se incinge putin ulei intr-o tigaie si se caleste mielul pe toate partile pana se rumeneste si se simte ferm la atingere. Lăsați câteva minute, apoi feliați și serviți pe conopida cu orice suc turnat peste.
Informatii nutritionale
- Kcals 440
- Gras 30g
- Saturate 12.8g
- Carbohidrați 6.7g
- Proteină 36.2g
#File #miel #chimen #zdrobire #conopida