Tipul bucătăriei:
File de vita cu pere condimentate si muraturi de castane
- serveste 4
- Uşor
Această rețetă de file de vită cu pere condimentate și murături de castane este ușor de făcut, dar oferă ceva puțin diferit în lunile mai reci. Cumpărați castane gata decojite pentru ușurință.
Ingrediente
- ulei de masline
- file de vită 800 g
PERE Condimentate ȘI MURATURI DE CASTANE
- ghimbir Bucata de 1 cm, tocata marunt
- fulgi de ardei iute roșu o ciupitura
- ulei de masline 2 linguri
- otet de vin rosu 150 ml
- zahăr ușor muscovado 3 linguri
- pere 3 sau 4 mici
- castane fierte 60 g, feliate sau tăiate la jumătate
Metodă
-
Pasul 1
Faceți muratul înainte. Într-o tigaie mică, puneți ghimbirul, fulgii de ardei iute, uleiul de măsline, oțetul de vin roșu și zahărul și lăsați să fiarbă. Curățați perele, tăiați-le în jumătate sau sferturi și miez. Puneți-le în amestecul fierbinte cu castanele și lăsați să se răcească complet, răsturnând perele o dată. Scoateți perele din amestec și puneți-le într-un bol. Se fierbe lichidul până devine mai gros și mai lipicios, se condimentează și se toarnă peste pere. Aceasta se va păstra la frigider până la 3 zile.
-
Pasul 2
Se condimentează carnea de vită cu multă sare și piper și se lasă să se usuce și se ridică la temperatura camerei timp de o oră.
-
Pasul 3
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Încinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie mare și se prăjește bine carnea de vită pe toate părțile, apoi se pune într-o tavă. Se prăjește 20 de minute pentru carnea de vită rară (alte 10 minute pentru cea medie-rară), se acoperă cu folie și un prosop, apoi se odihnește timp de 20 de minute. Tăiați rondele groase și așezați centrul unui vas de servire. Aranjați perele în centrul cărnii de vită, amestecați eventualele sucuri de carne în sos și puneți-o cu lingura și castanele peste pere.
Informatii nutritionale
- Kcals 466
- Gras 20.6g
- Carbohidrați 31g
- Fibră 3.1g
- Proteină 37.7g
- Sare 0,3g