Tipul bucătăriei:
Frigarui de miel din Szechuan cu crusta de condimente cu salata de morcovi
- serveste 4
- Uşor
Rețetă rapidă de miel pentru grătar. Așezați-le pe frigărui, ungeți-o cu ardei iute picant și puneți pe grătar. Se serveste cu salata de morcovi si coriandru.
Ingrediente
- fripturi pulpe de miel 500 g, tăiate și tăiate cubulețe mici
- ulei de susan
- sos de soia
- Boabe de piper Sichuan 2 lingurite
- semințe de chimen 2 lingurite
- fulgi de chilli 2 lingurite
- zahăr brun moale 3 linguri
- lămâie 1, suc
- 1 lingura
SALATĂ
- morcovi 3 mari, decojite și tăiate julien
- ceapa verde 3, juliană
- coriandru o grămadă, tocată
- ardei iute roșu 1, însămânțată și tăiată juliană
Metodă
-
Pasul 1
Așezați mielul pe frigărui de metal sau lemn înmuiate în apă. Frecați 2 linguri de ulei de susan și 1 lingură de soia în carne. Pune boabele de piper și semințele de chimen într-un mojar și pistil și măcinați grosier. Adăugați fulgii de ardei iute și puțină sare de mare și presărați mielul. Lasă până când ești gata de grătar.
-
Pasul 2
Se amestecă ingredientele pentru salată. Într-un castron mai mic, amestecați 1 linguriță ulei de susan, zahăr brun, 3 linguri de soia, suc de lămâie și oțet. Se amestecă bine, se păstrează o treime pentru a o folosi ca sos pentru miel, iar restul se toarnă peste salată și se amestecă.
-
Pasul 3
Încingeți un grătar, grătar de cuptor sau grătar la fierbinte. Frigaruile la gratar timp de 2-3 minute pe fiecare parte si serviti cu dressingul suplimentar si salata.
Informatii nutritionale
- Kcals 316
- Gras 10.9g
- Carbohidrați 25.2g
- Fibră 4.3g
- Proteină 27.2g
- Sare 3g