Tipul bucătăriei:
Frigarui de porc lemongrass cu salata de fasole verde
- face 8
- Uşor
Înfășurați carnea tocată de porc în frigaruile de iarbă de lămâie înainte de a le găti pentru a fi servită în căni de frunze de salată verde. Faceți o salată ușoară cu fasole verde tocată mărunt pentru a servi deasupra
Ingrediente
- iarba de lamaie 8 tulpini (cumpărați lungi din magazinele asiatice dacă puteți)
- carne de porc tocata 500 g
- faina de porumb 1 lingura
- sos de pește 1½ linguriță
- eşalotă 2, tocate fin
- sos chilli sriracha 2 linguri, plus mai mult de servit
- coriandru tocat fin pentru a face 2 linguri
- ulei
- Fasole verde 100 g, coada si tocata marunt
- zahăr o ciupitura
- lămâie verde ½, suc
- salata verde cu cap rotund 1
Metodă
-
Pasul 1
Curățați tulpinile de iarbă de lămâie până când ajungeți la o tulpină netedă și proaspătă. Pune carnea de porc într-un castron. Se amestecă făina de porumb în 1 lingură de sos de pește și se adaugă la carnea de porc împreună cu eșalota, sriracha și coriandru. Se condimentează bine și se amestecă totul cu mâinile.
-
Pasul 2
Împărțiți amestecul în 8 bucăți și apoi modelați fiecare bucată în jurul unei tulpini de iarbă de lămâie, lăsând aproximativ 1 cm liber la un capăt. Ungeți foarte ușor cu ulei. Amestecați fasolea cu sosul de pește rămas, zahărul și sucul de lămâie.
-
Pasul 3
Încălziți o tigaie mare la mediu și gătiți frigăruile plate, întorcându-le astfel încât să se coloreze peste tot și gătiți – acest lucru va dura aproximativ 20 de minute. Din carnea tocată de porc va ieși grăsimea, așa că îndepărtați orice exces în timp ce gătiți.
-
Pasul 4
Serviți în căni de frunze de salată verde, alunecând carnea de porc de pe iarbă de lămâie și adăugând niște fasole verde și adăugând mai mult sos.
Informatii nutritionale
- Kcals 147
- Gras 7.4g
- Carbohidrați 5.2g
- Fibră 1.3g
- Proteină 14.2g
- Sare 1.2g