Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de frigarui de porc cu salata de fasole verde

Frigarui de porc lemongrass cu salata de fasole verde

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 8
  • Uşor

Înfășurați carnea tocată de porc în frigaruile de iarbă de lămâie înainte de a le găti pentru a fi servită în căni de frunze de salată verde. Faceți o salată ușoară cu fasole verde tocată mărunt pentru a servi deasupra


Ingrediente

  • iarba de lamaie 8 tulpini (cumpărați lungi din magazinele asiatice dacă puteți)
  • carne de porc tocata 500 g
  • faina de porumb 1 lingura
  • sos de pește 1½ linguriță
  • eşalotă 2, tocate fin
  • sos chilli sriracha 2 linguri, plus mai mult de servit
  • coriandru tocat fin pentru a face 2 linguri
  • ulei
  • Fasole verde 100 g, coada si tocata marunt
  • zahăr o ciupitura
  • lămâie verde ½, suc
  • salata verde cu cap rotund 1

Metodă

  • Pasul 1

    Curățați tulpinile de iarbă de lămâie până când ajungeți la o tulpină netedă și proaspătă. Pune carnea de porc într-un castron. Se amestecă făina de porumb în 1 lingură de sos de pește și se adaugă la carnea de porc împreună cu eșalota, sriracha și coriandru. Se condimentează bine și se amestecă totul cu mâinile.

  • Pasul 2

    Împărțiți amestecul în 8 bucăți și apoi modelați fiecare bucată în jurul unei tulpini de iarbă de lămâie, lăsând aproximativ 1 cm liber la un capăt. Ungeți foarte ușor cu ulei. Amestecați fasolea cu sosul de pește rămas, zahărul și sucul de lămâie.

  • Pasul 3

    Încălziți o tigaie mare la mediu și gătiți frigăruile plate, întorcându-le astfel încât să se coloreze peste tot și gătiți – acest lucru va dura aproximativ 20 de minute. Din carnea tocată de porc va ieși grăsimea, așa că îndepărtați orice exces în timp ce gătiți.

  • Pasul 4

    Serviți în căni de frunze de salată verde, alunecând carnea de porc de pe iarbă de lămâie și adăugând niște fasole verde și adăugând mai mult sos.

Informatii nutritionale

  • Kcals 147
  • Gras 7.4g
  • Carbohidrați 5.2g
  • Fibră 1.3g
  • Proteină 14.2g
  • Sare 1.2g
#Frigarui #porc #lemongrass #salata #fasole #verde
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *