Tipul bucătăriei:
Frigărui de vită cu găuri în perete
- servește 4 persoane
- Uşor
Aceste kebabs sunt ușor de făcut și gătit rapid pe un grătar. Mai degrabă decât să le serviți într-o folie, faceți-le puțin diferite, așezându-le pe o pată de hummus – și apoi acoperiți carnea cu un amestec foarte elegant de ceapă roșie, sumac și pătrunjel.
Ingrediente
SALATĂ DE CEAPĂ
- ceapa rosie 1, feliat fin
- lămâie 1, suc
- sumac 1 linguriță (vezi notele de mai jos)
- patrunjel cu frunze plate o mână mică, tocată mărunt
KEBABS
- carne tocată de vită (în mod ideal folosiți 20% grăsime)) 450g
- ceapă ½, ras
- condiment măcinat ½ linguriță
- patrunjel cu frunze plate o mână mică, tocată mărunt
- șapte condimente libaneze sau baharat ½ linguriță, (a se vedea notele de mai jos)
- ardei aleppo 1 ½ linguriță, (vezi notele de mai jos)
- nuci de pin 25g, prăjit
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
A SERVI
- hummus 300g, (vezi notele de mai jos)
- pâine plată
Metodă
-
Pasul 1
Puneți ceapa feliată într-un castron cu sucul de lămâie și un praf generos de sare. Se amestecă bine și se lasă la macerat 15 minute.
-
Pasul 2
Între timp, încălziți grătarul sau grătarul la mare. Puneți toate ingredientele pentru kebab-uri și un praf generos de sare într-un castron mare și amestecați bine. Formați-vă în crăciuni în formă de cârnați și filetați carnea pe frigarui plat (acestea împiedică răsucirea cărnii când le întoarceți pe grătar). Ar trebui să puteți face 8 kebaburi. Gatiti 3-4 minute pe fiecare parte sau pana cand sunt carbonizate si suculente.
-
Pasul 3
Adăugați sumacul și pătrunjelul la ceapa macerată și amestecați bine.
-
Pasul 4
Pentru a servi, întindeți hummusul pe o farfurie de servit. Așezați kebaburile deasupra și îngrămădiți-le pe ceapă. Se servește imediat cu pâine plată.
Informatii nutritionale
- Kcals 750
- Gras 43,5g
- Saturează 8.3g
- Carbohidrați 49,5g
- Zaharuri 5.5g
- Fibră 8.7g
- Proteină 35.9g
- Sare 1.2g