Tipul bucătăriei:
Frigarui de vita si cartofi dulci cu sos chimichurri
- serveste 4
- Puțin efort
Încercați ceva diferit cu această rețetă argentiniană. Carnea de vită și cartofii dulci sunt prăjite la grătar și servite calde cu un sos chimichurri verde de boia de ardei, usturoi și ardei iute roșu.
Ingrediente
- cartofi dulci 3, tăiați în bucăți de 4 cm
- friptură de muschi 700 g, tăiate în bucăți de 4 cm
- foi de dafin 16
- ardei roșu 1, tăiat în bucăți
- ulei de măsline extra virgin
- chimen măcinat 1 lingura
- frigarui de lemn 8, sau folosiți cele metalice
sos chimichurri
- ardei iute roșu 1, fără sămânță și tocată mărunt
- coriandru o grămadă mică, tocată mărunt
- pătrunjel cu frunze plate o grămadă mare, tocată mărunt
- ulei de măsline extra virgin 125 ml
- boia spaniolă afumată la cald 1 lingura
- usturoi 2 cuișoare, tăiate mărunt
- otet de vin rosu 3 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Se fierb bucățile de cartofi dulci timp de 2 minute, apoi se împrospătează în apă rece și se scurg.
-
Pasul 2
Așezați carnea și foile de dafin pe 4 frigărui și cartofii dulci și ardeiul pe celelalte 4.
Stropiți cu 4 linguri ulei de măsline, stropiți cu chimen și asezonați cu sare și piper.
-
Pasul 3
Se amestecă ingredientele chimichurri și se condimentează cu sare și piper. Puteți toca totul în robotul de bucătărie, dar faceți mai întâi ardeiul și usturoiul pentru a le descompune. Deși mai ușor, este puțin mai moale decât tocat manual.
Atat frigaruile cat si sosul pot fi pastrate cateva ore.
-
Pasul 4
Încinge grătarul. Cand carbunii sunt gata, frigaruile la gratar pana devin crocante pe margini, aproximativ 3 minute pe fiecare parte.
Lăsați-le să stea sub folie timp de 5 minute, apoi serviți calde cu sosul chimichurri.
Informatii nutritionale
- Kcals 715
- Gras 49.2g
- Saturate 11g
- Carbohidrați 31.4g
- Fibră 4g
- Proteină 38.7g
- Sare 0,38g