Tipul bucătăriei:
Friptură cu cartofi prăjiți mai sănătoși
- serveste 2
- Uşor
Acesta este un mod grozav de a găti friptura cu un sos verde ascuțit și ierburi de eșalotă, oțet de vin alb, alune de pădure, tarhon și pătrunjel, pentru a o servi turnată peste fripturile fierbinți sau în lateral. Serviți cu cartofi prăjiți subțiri.
Ingrediente
- cartofi dulci 2, frecat
- ulei de masline
- eşalotă 2 mici, tocate
- otet de vin alb 2 lingurite
- alune de padure 2 linguri, prajite si tocate
- tarhon tocat pentru a face 2 linguri
- pătrunjel cu frunze plate tocat pentru a face 3 linguri
- fripturi slabe de file 2
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Tăiați cartofii dulci în chipsuri subțiri și puneți pe o tavă mare antiaderentă. Stropiți cu puțin ulei de măsline și niște condimente și amestecați-le – întindeți-le astfel încât să fie crocante corespunzător. Se fierbe la cuptor pentru 20 de minute, sau pana devin aurii la margini.
-
Pasul 2
Între timp, într-un castron puneți eșalota și oțetul și lăsați 5 minute. Adăugați nucile, tarhonul, jumătate de pătrunjel, puțină sare și 1½ linguriță ulei de măsline.
-
Pasul 3
Se unge fripturile și se condimentează și se prăjesc pe grătar sau pe tigaie timp de 3 minute pe fiecare parte pentru rar. Se odihnește 5 minute în folie. Când chipsurile sunt gata, stropiți cu pătrunjel și serviți cu fripturile, sosul și o salată verde crocantă, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 492
- Carbohidrați 43.7g
- Proteină 35.3g
- Gras 20.7g
- Sare 0,38g
- Fibră 5.6g