Skip to content

Tipul bucătăriei:

7379

Friptură cu cartofi prăjiți mai sănătoși

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Acesta este un mod grozav de a găti friptura cu un sos verde ascuțit și ierburi de eșalotă, oțet de vin alb, alune de pădure, tarhon și pătrunjel, pentru a o servi turnată peste fripturile fierbinți sau în lateral. Serviți cu cartofi prăjiți subțiri.


Ingrediente

  • cartofi dulci 2, frecat
  • ulei de masline
  • eşalotă 2 mici, tocate
  • otet de vin alb 2 lingurite
  • alune de padure 2 linguri, prajite si tocate
  • tarhon tocat pentru a face 2 linguri
  • pătrunjel cu frunze plate tocat pentru a face 3 linguri
  • fripturi slabe de file 2

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Tăiați cartofii dulci în chipsuri subțiri și puneți pe o tavă mare antiaderentă. Stropiți cu puțin ulei de măsline și niște condimente și amestecați-le – întindeți-le astfel încât să fie crocante corespunzător. Se fierbe la cuptor pentru 20 de minute, sau pana devin aurii la margini.

  • Pasul 2

    Între timp, într-un castron puneți eșalota și oțetul și lăsați 5 minute. Adăugați nucile, tarhonul, jumătate de pătrunjel, puțină sare și 1½ linguriță ulei de măsline.

  • Pasul 3

    Se unge fripturile și se condimentează și se prăjesc pe grătar sau pe tigaie timp de 3 minute pe fiecare parte pentru rar. Se odihnește 5 minute în folie. Când chipsurile sunt gata, stropiți cu pătrunjel și serviți cu fripturile, sosul și o salată verde crocantă, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 492
  • Carbohidrați 43.7g
  • Proteină 35.3g
  • Gras 20.7g
  • Sare 0,38g
  • Fibră 5.6g
#Friptură #cartofi #prăjiți #mai #sănătoși
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *