Skip to content

Tipul bucătăriei:

friptură cu ciuperci și verdeață

Friptură cu cremă de ciuperci cu usturoi și verdeață de iarnă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Puțin efort

Această rețetă de friptură cu cremă de ciuperci cu usturoi și verdeață de iarnă este foarte rapid și ușor de făcut, dar se simte ca un adevărat răsfăț


Ingrediente

  • ulei de masline
  • eşalotă 2 mici, feliate
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobită
  • ciuperci de castan 150 g, feliate fin
  • mustar Dijon 1 lingura
  • crème fraîche 2-3 linguri
  • supă de pui o stropire
  • pătrunjel cu frunze plate tocat pentru a face 2 linguri
  • fripturi de crupă 2 (aproximativ 200 g fiecare)
  • spanac sau chard sau cavolo nero 200 g

Metodă

  • Pasul 1

    Se încălzește 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie și se gătește eșapa până se înmoaie. Adăugați usturoiul și gătiți timp de un minut, apoi adăugați ciupercile și gătiți până când devin aurii și majoritatea lichidului lor s-a evaporat (aproximativ 10 minute). De la început vor părea prea multe ciuperci, dar se vor găti, iar când își pierd lichidul, aroma se concentrează. Se amestecă muștarul, crema frage și bulionul și se barboteze totul, apoi se amestecă pătrunjelul.

  • Pasul 2

    Ungeți fripturile cu ulei apoi asezonați foarte bine cu sare de mare și mult piper. Încinge o tigaie la foc mare și gătește fripturile timp de 2 minute pe fiecare parte. Odihnește friptura timp de 3-4 minute în timp ce vei ofi verdeața de iarnă (în tigaie sau la cuptorul cu microunde). Împărțiți în farfurii, acoperiți cu o friptură și puneți cu lingură peste sos.

Informatii nutritionale

  • Kcals 521
  • Gras 34.3g
  • Saturate 13.6g
  • Carbohidrați 4.9g
  • Fibră 1.9g
  • Proteină 47.1g
  • Sare 1.1g
.
#Friptură #cremă #ciuperci #usturoi #și #verdeață #iarnă
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *