Skip to content

Tipul bucătăriei:

6835

Friptură cu daikon și dressing ponzu

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Pentru atunci când aveți nevoie de o cină de friptură cu o răsucire. Ponzu este un sos pe bază de citrice folosit ca dip sau dressing în bucătăria japoneză. Se face adesea folosind yuzu, dar poate fi folosită și lămâie. Cumpărați fulgi de kombu și bonito de la băcănii asiatici sau la japancentre.com.


Ingrediente

  • ulei
  • lămâie 1, zestă
  • fripturi de coastă 2 × 350g, la temperatura camerei
  • daikon (mooli) 120g, decojite si ras fin
  • arpagic 1 lingura, tocata marunt
  • Fasole verde a servi
  • seminte de susan a servi (optional)

pansament ponzu

  • lămâie 1, ½ linguriță suc
  • lămâie verde 1, cu coajă și 1 lingură suc
  • Sos japonez sau de soia 2½ linguri
  • mirin ½ linguriță
  • alga kombu bucata de 3 cm
  • fulgi de bonito 1 lingura
  • lămâie verde ½, cu coajă

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru dressing-ul ponzu, amestecați toate ingredientele împreună, în afară de coaja de lime și lăsați câteva ore sau peste noapte pentru ca aromele să se amestece. Se strecoară lichidul și se adaugă coaja de lămâie.

  • Pasul 2

    Se amestecă uleiul, coaja de lămâie și multe condimente pe o farfurie, apoi se adaugă fripturile și se freacă amestecul de ulei pe ambele părți.

  • Pasul 3

    Se încălzește o tigaie până când se afumă, se reduce focul la mediu-mare și se gătește fiecare friptură timp de 3 minute pe fiecare parte pentru rară medie. Odihnește-te timp de 10 minute.

  • Pasul 4

    Tăiați friptura în felii groase și serviți pe un platou. Se toarnă peste dressing, se adaugă daikon și arpagic și se servește cu fasole verde și un presărat cu semințe de susan, dacă vrei.

Informatii nutritionale

  • Kcals 472
  • Carbohidrați 2.7g
  • Proteină 40.3g
  • Gras 33.2g
  • Sare 1.9g
  • Fibră 0,3g
#Friptură #daikon #și #dressing #ponzu
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *