Tipul bucătăriei:
Friptură cu sfeclă balsamică și cicoare
- serveste 1
- Uşor
Această rețetă de friptură cu sfeclă balsamică și cicoare este o masă rapidă și ușoară pentru o persoană sub 500 de calorii. În plus, este prietenos cu dieta paleo
Ingrediente
- friptură de muschi 200 g, fără grăsimi
- ulei de masline
- ceapa rosie ½, feliat
- cicoare 1, tocat
- sfeclă roșie fiartă 100 g, tăiate în felii
- verdeaţă (varza verde, tocata
- oțet balsamic 1 lingura
- frunze de cimbru tocat pentru a face 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Încinge o tigaie până este foarte fierbinte. Frecați friptura cu 1 linguriță ulei și asezonați. Se prăjesc pe ambele părți timp de 2 minute pentru rar, sau mai mult dacă doriți, apoi lăsați să se odihnească sub folie.
-
Pasul 2
În aceeași tigaie, reduceți focul la mediu, adăugați ceapa roșie și prăjiți timp de 5 minute până când se înmoaie, apoi adăugați cicoarea, sfecla roșie și verdeața. Se prajesc 4 minute, se condimenteaza, apoi se adauga balsamul si cimbru. Se fierbe timp de un minut, până când balsamul acoperă legumele și cicoarea este fragedă. Puneți o farfurie și acoperiți cu friptura.
Informatii nutritionale
- Kcals 452
- Gras 16.6g
- Saturate 5.8g
- Carbohidrați 25.5g
- Fibră 7g
- Proteină 46.6g
- Sare 0,5g