Tipul bucătăriei:
Friptură cu unt miso cu cartofi prăjiți togarashi
- servește 2
- Uşor
Această rețetă pentru friptură cu unt miso este foarte ușoară și gata în mai puțin de 30 de minute. Shichimi togarashi este o combinație de condimente care adaugă o aromă picantă-sărată cartofilor prăjiți
Acest lucru funcționează cu orice tăietură de friptură, așa că alegeți-vă preferatul și gătiți după bunul plac. Cumpărați shichimi togarashi (7 condimente japoneze) de la japancentre.com sau înlocuiți cu un vârf de fulgi de ardei iute, semințe de susan alb-negru, ardei szechuan măcinat, ghimbir măcinat și alge marine nori măcinate.
Ingrediente
- unt nesarat 25g, la temperatura camerei
- pasta de miso maro sau alb 1 linguriță
- seminte de susan 1 linguriță
- ulei de floarea soarelui 1 linguriță
- ulei de susan 1 linguriță
- fripturi de coajă sau de lombă 2
- frunze de salată 2 pumni mari
CARTOFI PRAJITI
- cartofi prajiti congelati 300g
- shichimi togarashi 1-2 lingurițe
- foaie de alge nori 1 mic
Metodă
-
Pasul 1
Puneți împreună untul, pasta de miso și semințele de susan, apoi puneți o lingură pe o foaie de film alimentar și înfășurați-le și rotiți-le într-o formă scurtă, grasă. Se pune la congelator.
-
Pasul 2
Încălziți cuptorul și gătiți cartofii prăjiți urmând instrucțiunile ambalajului.
-
Pasul 3
Când au rămas 10 minute cartofii prăjiți, încălziți o plită sau o tigaie cu fundul greu până la fumat. Amestecați uleiurile împreună, apoi frecați fripturile cu mult piper și doar puțină sare. Gatiti fripturile 2-3 minute pe fiecare parte pana cand sunt fierte dupa bunul plac, apoi ridicati-le pe o farfurie pentru a va odihni timp de 2 minute.
-
Pasul 4
Scoateți cartofii prăjiți din cuptor, presărați togarashi și sfărâmați deasupra foii de alge, apoi aruncați și împărțiți între două farfurii. Adăugați câte o friptură și câteva frunze de salată și adăugați felii de unt.
Informatii nutritionale
- Kcals 743
- Gras 41.1g
- Saturează 16.3g
- Carbohidrați 37.9g
- Zaharuri 1.3g
- Fibră 5.6g
- Proteină 52.7g
- Sare 1.9g