Skip to content

Tipul bucătăriei:

15326

Friptură cu unt za’atar

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Puțin efort

Adăugarea acestui unt za’atar de casă la friptura dvs. face ca această rețetă să se simtă ca un adevărat răsfăț, dar durează doar 20 de minute și are sub 500 de calorii – perfectă pentru o pregătire la mijlocul săptămânii.


Ingrediente

  • ceapa rosie ½
  • zahăr tos auriu 1 lingura
  • otet de vin rosu 1 lingura
  • unt 50 g, la temperatura camerei
  • za’atar 2 lingurite
  • coaja de lamaie ½ linguriță
  • ulei
  • fripturi de muschi 2
  • nasturel 2 pumni, îmbrăcat

Metodă

  • Pasul 1

    Se amestecă ceapa cu zahărul și oțetul și se lasă la marinat. Pasați untul, zaatarul și coaja cu niște condimente, apoi răciți.

  • Pasul 2

    Unge fripturile și asezonează bine. Se încălzește un grătar până când este foarte fierbinte, apoi se încălzește pe grătar timp de 2 minute pe fiecare parte. Odihneste-te 3-4 minute, apoi serveste cu o lingura de unt si niste nasturel aruncate intr-un dressing.

Informatii nutritionale

  • Kcals 445
  • Gras 31.7g
  • Saturate 17.2g
  • Carbohidrați 4.6g
  • Fibră 1.4g
  • Proteină 32.4g
  • Sare 0,6g
#Friptură #unt #zaatar
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *