Skip to content

Tipul bucătăriei:

curcan fript tradițional

Friptură de curcan

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Puțin efort

Aceasta este o rețetă simplă și ușoară pentru a vă asigura că curcanul de Crăciun este umed în interior și crocant auriu la exterior. Scoateți curcanul din frigider cu cel puțin 2 ore înainte de a dori să-l gătiți pentru a-l lăsa să ajungă la temperatura camerei.


Încercați acest curcan fript simplu, apoi verificați curcanul nostru final, coroana de curcan, sosul de curcan și mai multe rețete de curcan de Crăciun.

Ingrediente

  • Curcan 1, sticlă îndepărtată
  • unt 125 g, la temperatura camerei
  • lămâie 1, zestă
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobit (opțional)
  • ulei de masline
  • sare de mare Maldon
  • ceapa 3, piei îndepărtate

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Se usucă curcanul cu hârtie de bucătărie. Se amestecă untul cu coaja de lămâie și usturoiul (dacă se folosește) și se condimentează bine. împingeți ușor degetele sub pielea curcanului, începând de la capătul gâtului păsării, îndepărtând pielea de carne. Răspândește untul de lămâie sub piele pe fiecare piept, apoi netezește pielea la loc. Lămâia tăiată în sferturi și puneți-o în cavitatea de curcan. Ungeți curcanul peste tot cu ulei de măsline și stropiți cu sare de mare.

  • Pasul 2

    Puneți ceapa tăiată pe jumătate în fundul unei forme mari pentru a acționa ca un triver pentru pasăre. Asezati curcanul deasupra si acoperiti complet cu folie, bagandu-l sub tava pentru a crea un cort de folie. Gătiți curcanul timp de 25 de minute pe kilogram (1 oră și 40 de minute pentru o pasăre de 4 kg). Scoatem curcanul si dam cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7.

  • Pasul 3

    Scoateți folia și puneți curcanul la cuptor pentru încă 30 de minute până când devine auriu. Pentru a testa, străpungeți cea mai grasă parte a coapsei cu o frigărui. Sucurile ar trebui să curgă limpede. Odihnește curcanul, acoperit lejer cu folie, cel puțin 30 de minute și până la o oră înainte de servire (strecurați sucurile de gătit și păstrați ceapa pentru a o folosi în sos, stânga).

Informatii nutritionale

  • Kcals 544
  • Gras 30.7g
  • Saturate 13.9g
  • Proteină 67.1g
  • Sare 1.14g
#Friptură #curcan
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *