Skip to content

Tipul bucătăriei:

Duminica de vara tava de pui fript

Friptură de duminică de vară

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

O rețetă mai rapidă pentru cina friptură. Utilizarea pulpelor de pui este o opțiune rapidă și delicioasă pentru o friptură de duminică. Serviți această tavă cu legume verzi proaspete de vară.


Ingrediente

  • cartofi 800 g, decojite și tăiate cuburi
  • ulei de masline
  • picioare de pui 4
  • usturoi 2 capete întregi, înjumătățite orizontal
  • rozmarin 3 crengute

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Se pun cartofii in putin ulei de masline si se condimenteaza. Aranjați puiul și cartofii într-un vas mare de prăjire, suficient de mare pentru a încăpea totul într-un singur strat. Adăugați usturoiul, tăiat în sus și crenguțele de rozmarin. Stropiți cu mai mult ulei, apoi asezonați puiul cu multă sare pentru o piele crocantă.

  • Pasul 2

    Se prăjește aproximativ 1 oră, sau până când puiul este gătit, întorcând cartofii din când în când. Serviți direct din vasul de prăjire – bine servit cu mazăre proaspătă și porumb dulce.

Informatii nutritionale

  • Kcals 529
  • Carbohidrați 35.4g
  • Proteină 33g
  • Gras 29.4g
  • Sare 0,35g
  • Fibră 2.8g
#Friptură #duminică #vară
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *