Tipul bucătăriei:
Friptură de duminică de vară
- serveste 4
- Uşor
O rețetă mai rapidă pentru cina friptură. Utilizarea pulpelor de pui este o opțiune rapidă și delicioasă pentru o friptură de duminică. Serviți această tavă cu legume verzi proaspete de vară.
Ingrediente
- cartofi 800 g, decojite și tăiate cuburi
- ulei de masline
- picioare de pui 4
- usturoi 2 capete întregi, înjumătățite orizontal
- rozmarin 3 crengute
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Se pun cartofii in putin ulei de masline si se condimenteaza. Aranjați puiul și cartofii într-un vas mare de prăjire, suficient de mare pentru a încăpea totul într-un singur strat. Adăugați usturoiul, tăiat în sus și crenguțele de rozmarin. Stropiți cu mai mult ulei, apoi asezonați puiul cu multă sare pentru o piele crocantă.
-
Pasul 2
Se prăjește aproximativ 1 oră, sau până când puiul este gătit, întorcând cartofii din când în când. Serviți direct din vasul de prăjire – bine servit cu mazăre proaspătă și porumb dulce.
Informatii nutritionale
- Kcals 529
- Carbohidrați 35.4g
- Proteină 33g
- Gras 29.4g
- Sare 0,35g
- Fibră 2.8g