Skip to content

Tipul bucătăriei:

7163

Friptură de miel cu rozmarin cu cușcuș cu șofran

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Cea mai ușoară și cea mai bună friptură de miel. Renunță la cartofii obișnuiți fripți pentru o parte din Orientul Mijlociu. Cușcușul durează câteva minute pentru a se pregăti și poate fi asamblat în timp ce mielul se odihnește, lăsându-vă mai mult duminica cu care să vă jucați. Serviți cu legume de sezon în parte.


Fă-ți propriul sos de mentă pentru a însoți această rețetă de miel fript cu rozmarin.

Ingrediente

  • usturoi 6 cuișoare
  • fulgi de sare 2 lingurite
  • rozmarin frunze dintr-o grămadă
  • ulei de masline
  • pulpă de miel 2 kg, cu os

cuscus

  • cuscus 350 g
  • chimen măcinat ½ linguriță
  • lămâie 1, suc
  • ulei de masline 6 linguri
  • şofran câteva fire
  • supă de pui 500 ml
  • caise uscate 50 g, și tăiate cubulețe
  • jumătăţi de nucă 50 g, tocat
  • pătrunjel cu frunze plate un buchet mic, tocat
  • coriandru un buchet mic, tocat

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Se zdrobește usturoiul și sarea de mare împreună cu un pistil și un mojar. Adăugați rozmarinul și zdrobiți din nou. Se amestecă 4 linguri de ulei de măsline. Faceți aproximativ 10 incizii în miel, acoperiți cu marinată, frecând-o în incizii și asezonați cu piper negru. Se prăjește 1 oră și 15 minute pentru carnea roz. Odihnește-te timp de 20 de minute înainte de a tăia.

  • Pasul 2

    Puneti cuscusul intr-un bol cu ​​chimenul, zeama de lamaie si jumatate din uleiul de masline. Amestecați șuvițele de șofran în bulionul fierbinte apoi turnați peste cușcuș și lăsați acoperit timp de 6 minute sau până când este fiert. Pufează cu o furculiță și adaugă restul ingredientelor. Se condimentează și se servește cu mielul.

Informatii nutritionale

  • Kcals 143
  • Gras 67.3g
  • Carbohidrați 53.6g
  • Fibră 2.1g
  • Proteină 84.2g
  • Sare 3,56g
#Friptură #miel #rozmarin #cușcuș #șofran
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *