Tipul bucătăriei:
Friptură de miel cu rozmarin cu cușcuș cu șofran
- serveste 4
- Puțin efort
Cea mai ușoară și cea mai bună friptură de miel. Renunță la cartofii obișnuiți fripți pentru o parte din Orientul Mijlociu. Cușcușul durează câteva minute pentru a se pregăti și poate fi asamblat în timp ce mielul se odihnește, lăsându-vă mai mult duminica cu care să vă jucați. Serviți cu legume de sezon în parte.
Fă-ți propriul sos de mentă pentru a însoți această rețetă de miel fript cu rozmarin.
Ingrediente
- usturoi 6 cuișoare
- fulgi de sare 2 lingurite
- rozmarin frunze dintr-o grămadă
- ulei de masline
- pulpă de miel 2 kg, cu os
cuscus
- cuscus 350 g
- chimen măcinat ½ linguriță
- lămâie 1, suc
- ulei de masline 6 linguri
- şofran câteva fire
- supă de pui 500 ml
- caise uscate 50 g, și tăiate cubulețe
- jumătăţi de nucă 50 g, tocat
- pătrunjel cu frunze plate un buchet mic, tocat
- coriandru un buchet mic, tocat
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Se zdrobește usturoiul și sarea de mare împreună cu un pistil și un mojar. Adăugați rozmarinul și zdrobiți din nou. Se amestecă 4 linguri de ulei de măsline. Faceți aproximativ 10 incizii în miel, acoperiți cu marinată, frecând-o în incizii și asezonați cu piper negru. Se prăjește 1 oră și 15 minute pentru carnea roz. Odihnește-te timp de 20 de minute înainte de a tăia.
-
Pasul 2
Puneti cuscusul intr-un bol cu chimenul, zeama de lamaie si jumatate din uleiul de masline. Amestecați șuvițele de șofran în bulionul fierbinte apoi turnați peste cușcuș și lăsați acoperit timp de 6 minute sau până când este fiert. Pufează cu o furculiță și adaugă restul ingredientelor. Se condimentează și se servește cu mielul.
Informatii nutritionale
- Kcals 143
- Gras 67.3g
- Carbohidrați 53.6g
- Fibră 2.1g
- Proteină 84.2g
- Sare 3,56g