Tipul bucătăriei:

Rețetă de friptură din oțel în formă de T

Friptură de os t-prăjită

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • Serveste 2 ca principal sau 4 ca starter
  • Uşor

Verificați rețeta de friptură suculentă a lui Luiz Hara, cu o glazură de soia, miere și unt. Această friptură impresionantă cu usturoi prăjit are un sos în stil japonez


Luiz Hara spune … „O marinată simplă și un sos cu două dintre ingredientele mele preferate – sos de soia și unt. Adăugat la friptura de bună calitate, aceasta este o combinație delicioasă care aduce cu adevărat aroma și versatilitatea sosului de soia japonez. ”

Ingrediente

  • friptură cu os 800g-1kg (în vârstă uscată cel puțin 21 de zile)
  • bulbi întregi de usturoi 4
  • ulei de măsline extra virgin 2 linguri

LUCRU DE SOIE, MIERE ȘI UNT

  • sos negru de soia 60ml
  • unt nesarat 100g, topit
  • draga draga 30g
  • usturoi 1 cuișor, zdrobit

A GARNIT

  • micro ierburi
  • fulgi de sare de mare

Metodă

  • Pasul 1

    Scoateți friptura din frigider cu cel puțin 2 ore înainte de gătit, pentru a ajunge la temperatura camerei.

  • Pasul 2

    Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Curățați și aruncați straturile exterioare de hârtie ale întregilor becuri de usturoi, dar lăsând pielea cuișoarelor individuale. Folosind un cuțit ascuțit, tăiați la aproximativ 1cm de sus, expunând cuișoarele individuale. Puneți becurile pe o tavă de copt, stropiți cu ulei de măsline, folosind degetele pentru a freca uleiul în cuișoare. Acoperiți cu folie și coaceți timp de 35 de minute sau până când cuișoarele sunt ușor rumenite și se simt moi când sunt presate. Țineți-vă cald.

  • Pasul 3

    Între timp, puneți toate ingredientele glazurii într-un castron și amestecați bine. Împărțiți glazura în mod egal între trei boluri separate.

  • Pasul 4

    Cu 30 de minute înainte de prăjirea fripturii, folosiți un castron de glazură pentru a marina ușor carnea, apoi lăsați-o să se odihnească la temperatura camerei.

  • Pasul 5

    Încălziți o plită sau o tigaie la foc mare până când este foarte fierbinte, apoi puneți friptura în tigaie pe marginea ei acoperită cu grăsime și gătiți timp de 1 minut. Întoarceți friptura pe o parte și gătiți timp de 3 minute pe fiecare parte, îndepărtându-vă din al doilea castron de glazură. Puneți friptura pe o tavă de prăjit și gătiți-o la cuptor timp de 10 minute pentru mediu-rar – dacă aveți un termometru digital, ar trebui să citească 55C când ați terminat. Dacă îți place friptura puțin mai puțin roz, gătește încă 5 minute la cuptor.

  • Pasul 6

    Când sunteți gata să serviți, transferați friptura pe o scândură de lemn și lăsați-o să se odihnească timp de 10 minute. Feliați-l în segmente, dar păstrați-le împreună împotriva osului.

  • Pasul 7

    Serviți friptura cu usturoiul prăjit, al treilea castron de glazură ca sos de scufundare, o împrăștiere de micro-ierburi, dacă doriți, și o stropire generoasă de fulgi de sare de mare și piper negru proaspăt măcinat.

Informatii nutritionale

  • Kcals 709
  • Gras 56.7g
  • Saturează 26.1g
  • Carbohidrați 9.6g
  • Zaharuri 8.1g
  • Fibră 0,5g
  • Proteină 39.7g
  • Sare 2.3g
.
#Friptură #tprăjită
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast