Tipul bucătăriei:
Friptură de porc cu sos de mere Bramley
- serveste 6
- Uşor
Friptura de porc cu trosnet, cartofi fripți și legume face întotdeauna o cină de friptură strălucitoare și ușoară. Aici îl asociam cu un sos de mere Bramley de casă ușor, pentru a-l face și mai special.
Ingrediente
- articulație pulpă de porc 1 aproximativ 1½-2kg, pielea marcată
- ulei de masline
- sare gema 2 linguri
- cimbru 3 crengute frunze decojite
- unt
- mere Bramley 3 decojite și tăiate cubulețe mari
- nucşoară un grătar
Metodă
-
Pasul 1
Frecați carnea de porc cu puțin ulei, apoi sarea gemă și cimbru. Se coace timp de 30 de minute la 220C/ventilator 200C/gaz 7 apoi se reduce cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3 si se gateste 25 de minute la 500g. Odihnește-te timp de 20 de minute înainte de a tăia.
-
Pasul 2
Între timp, într-o tigaie se topește un nod de unt până se formează spumă. Adăugați mărul, o răzătoare de nucșoară și un strop de apă apoi acoperiți și gătiți ușor timp de 10-15 minute până când se înmoaie – pasați cu un piure de cartofi pentru a obține consistența dorită.