Skip to content

Tipul bucătăriei:

7787

Friptură de porc cu sos de mere Bramley

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Friptura de porc cu trosnet, cartofi fripți și legume face întotdeauna o cină de friptură strălucitoare și ușoară. Aici îl asociam cu un sos de mere Bramley de casă ușor, pentru a-l face și mai special.


Ingrediente

  • articulație pulpă de porc 1 aproximativ 1½-2kg, pielea marcată
  • ulei de masline
  • sare gema 2 linguri
  • cimbru 3 crengute frunze decojite
  • unt
  • mere Bramley 3 decojite și tăiate cubulețe mari
  • nucşoară un grătar

Metodă

  • Pasul 1

    Frecați carnea de porc cu puțin ulei, apoi sarea gemă și cimbru. Se coace timp de 30 de minute la 220C/ventilator 200C/gaz 7 apoi se reduce cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3 si se gateste 25 de minute la 500g. Odihnește-te timp de 20 de minute înainte de a tăia.

  • Pasul 2

    Între timp, într-o tigaie se topește un nod de unt până se formează spumă. Adăugați mărul, o răzătoare de nucșoară și un strop de apă apoi acoperiți și gătiți ușor timp de 10-15 minute până când se înmoaie – pasați cu un piure de cartofi pentru a obține consistența dorită.

#Friptură #porc #sos #mere #Bramley
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *