Tipul bucătăriei:
Friptură de porc cu sos de prune cu anason stelat
- serveste 10
- Uşor
Burta de porc este o reducere genială a bugetului pentru hrănirea familiei. Încercați-o prăjită cu mirodenii asiatice precum anason stelat, semințe de coriandru și ghimbir și servită cu un sos lipicios din prune dulci proaspete, scorțișoară și zahăr brun.
Ingrediente
- sos de soia 2 linguri
- ulei
- burtă de porc 2,5 kg, de pe os
- semințe de fenicul 1 lingura
- seminte de coriandru 1 lingura
- anason stelat 2 intregi
- rădăcină de ghimbir 1 lingurita, rasa
- prune coapte 3, sferturi și cu pietre
- bat de scortisoara 1, mic
- otet de vin rosu 2 linguri
- zahăr brun moale 4 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 240c/ventilator 220c/gaz 9. înscrieți un model de hașura în cruce în pielea cărnii cu un cuțit ascuțit. Frecați carnea cu soia și puțin ulei. Zdrobiți ușor semințele de fenicul și coriandru și 1 anason stelat. Păstrați 1 linguriță din acest amestec pentru sosul de prune și frecați restul în pielea de porc. sezon. puneti pe un gratar intr-o tava si coaceti 30 de minute. Reduceți căldura la 160c/ventilator 140c/gaz 3, adăugați o cană de apă în tavă și mai gătiți încă 2 ore. poate fi necesar să completați cu apă în timpul gătirii. Carnea se va rupe ușor odată gătită.
-
Pasul 2
În timp ce carnea se gătește, se încălzește puțin ulei într-o tigaie. adăugați ghimbirul și gătiți până devin aurii, aproximativ 1-2 minute. Se toarnă prunele tocate, amestecul de condimente rămas, celălalt anason stelat, baton de scorțișoară, oțet și zahăr. Gatiti 15 minute pana cand amestecul devine gros si insiropat. Tăiați carnea de porc fiartă în felii groase și serviți cu sosul de prune.
Informatii nutritionale
- Kcals 555
- Carbohidrați 8.7g
- Proteină 43.9g
- Gras 38,5g
- Sare 0,95g
- Saturate 14.5g
- Fibră 0,3g