Skip to content

Tipul bucătăriei:

1157

Friptură de porc cu unt de salvie și fenicul și friptură de rozmarin

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Răsfățați familia cu un prânz somptuos de duminică cu muschi de porc și cartofi fripți perfect rozmarin, acoperiți cu sos de vin alb și unt de salvie și fenicul.


Servește această friptură de porc cu budincile noastre clasice Yorkshire și sos de mere, apoi descoperă și mai multe rețete de friptură.

Ingrediente

  • salvie o grămadă mică, mărunțită
  • semințe de fenicul 2 lingurite
  • eşalotă 4, tocate fin
  • unt 50 g
  • muschie de porc dezosate 2 kg, cereți măcelarului să încorporeze foarte bine pielea și să taie o cavitate lungă pentru umplutură
  • ceapa 2 mari, tăiate în discuri groase

fripturi cu rozmarin crapat

  • Cartofi Maris Piper 2 kg, decojite și tăiate la jumătate dacă sunt mari
  • ulei de arahide sau grăsime de gâscă 4 linguri
  • rozmarin 2 crengute, ace culese
  • sare de mare

sos

  • făină simplă 1½ linguriță
  • vin alb un pahar
  • supă de pui 250 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Se amestecă salvia, semințele de fenicul, eșalota și untul și se condimentează bine. Umpleți în cavitatea de porc, apoi împingeți marginile împreună și legați lungimi de sfoară de-a lungul lungimii rostului.

  • Pasul 2

    Frecați pielea peste tot cu puțin ulei și stropiți cu sare de mare. Puneți ceapa pe fundul unei tăvi de prăjire, puneți carnea de porc deasupra, cu pielea în sus și prăjiți timp de 1 oră și jumătate.

  • Pasul 3

    După 1 oră și 15 minute, aruncați cartofii în apă clocotită și gătiți timp de 6 minute. Scurgeți bine și puneți într-o tavă de prăjire mică în care ați încălzit grăsimea.

    Dupa ce carnea de porc s-a fiert 1 ora jumatate dam cuptorul la 220c/ventilator 200c/gaz 7 si punem cartofii pe raftul de mai jos. Mai fierbeți carnea de porc încă 30 de minute, apoi scoateți-o și odihniți-vă.

  • Pasul 4

    Întoarceți cartofii, apoi apăsați ușor pe fiecare cu dosul unei linguri mari sau al unei spatule până când se crăpă ușor. Prăjiți încă 20-30 de minute până când devine crocant și auriu – în ultimele 15 minute din acest timp de gătire, amestecați cu rozmarin și sare.

  • Pasul 5

    Intre timp se pune tava de friptura de porc la foc (se lasa in ceapa) si se presara peste faina. Se amestecă și se fierbe făina aproximativ 5 minute până se întunecă puțin.

  • Pasul 6

    Adăugați treptat vinul și bulionul până obțineți un sos neted. Se strecoară într-o tigaie, se fierbe încă 10 minute și se condimentează dacă este nevoie.

  • Pasul 7

    Tăiați carnea de porc în felii groase și serviți cu sos, cartofi și alte legume.

Informatii nutritionale

  • Kcals 954
  • Gras 45.4g
  • Saturate 17.1g
  • Carbohidrați 65.1g
  • Fibră 4.9g
  • Proteină 73,5g
  • Sare 1.26g
#Friptură #porc #unt #salvie #și #fenicul #și #friptură #rozmarin
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *