Tipul bucătăriei:
Friptură de porc umplută cu ierburi
- serveste 6
- Puțin efort
Cea mai bună rețetă de carne de porc prăjită lent este umplută cu salvie și pătrunjel și servită cu praz în parte. Servește 6 și este simplu de gătit, doar bagă-l în cuptor, stai pe spate și relaxează-te
Preparați această friptură de porc umplută cu ierburi pentru prânzul de duminică și combinați-o cu budincile noastre clasice Yorkshire și sos de mere, apoi descoperiți și mai multe rețete de friptură.
Ingrediente
- praz 6, tuns
- burtă de porc 1,5 kg
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- ierburi moi (o mână de salvie și pătrunjel) tocat grosolan
- ulei de masline
- fulgi de sare
- cidru 300 ml
- extra frunze de salvie 4
Metodă
-
Pasul 1
Scoateți burta de porc din frigider cu o oră înainte de a începe să gătiți. Amestecați ierburile și usturoiul cu puțin ulei de măsline și frecați partea de carne. Rulați carnea de porc și fixați cu sfoară de măcelar.
-
Pasul 2
Aranjați prazul într-o tavă de prăjire mică. Deasupra punem carnea de porc si ungem cu sare si piper.
-
Pasul 3
Adăugați cidrul și salvie. coaceti 20-30 de minute sau pana cand trosnetul incepe sa se puna, apoi coborati cuptorul la 150c/ventilator 130c/gaz 2 si gatiti 2 ore. Dacă prazul arată ca și cum ar fi pe cale să se ardă, adăugați puțină apă.
-
Pasul 4
Odihnește carnea timp de 20 de minute înainte de a o tăia. Serviți cu prazul și orice sucuri.
Informatii nutritionale
- Kcals 685
- Gras 51.1g
- Saturate 19.6g
- Carbohidrați 5g
- Fibră 2.8g
- Proteină 49,8g
- Sare 0,95g