Tipul bucătăriei:
Friptură de potârnichi cu boulangère într-o singură tigaie
- serveste 2
- Uşor
Acesta este un principal perfect de Crăciun pentru doi – pe măsură ce potârnichile se prăjesc, sucurile se vor picura, lăsându-vă cu cartofi și ceapă moale, care se topesc, pentru a le servi alături.
Încearcă această rețetă de potârnichi friptă cu boulangère, apoi verifică potârnichia noastră friptă cu pere și potârnichi tandoori.
Sfat pentru rețetă: nu aruncați acele carcase de potârnichi după ce ați terminat – vor face un bulion fantastic de adânc și ușor vânat, care va fi perfect pentru prepararea supei în noul an.
Ingrediente
- unt nesarat un buton
- potârnichi 2, gata de cuptor
- Cartofi Maris Piper 500 g, felii subțiri
- ceapă 1, feliate subțire
- cimbru o mână de frunze
- boabe întregi de piper negru măcinat pentru a face ½ linguriță
- parmezan 50 g, ras fin
- supă de pui 250 ml
- slănină afumată 4 erupții cutanate, tăiate la jumătate în cruce
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Topiți un nod de unt într-o tigaie de 26 cm rezistentă la cuptor la foc mediu și asezonați bine potârnichile. Prăjiți potârnichile timp de 1 minut, cu pieptul în jos, până se rumenesc frumos, apoi scoateți-le pe o farfurie.
-
Pasul 2
Se ia tigaia de pe foc si se pun feliile de cartofi si ceapa, asezonand cu frunze de cimbru, piper negru, putina sare si parmezan intre fiecare strat si terminand cu un strat de cartofi si cate o stropire de frunze de cimbru si parmezan. Se toarnă peste supa de pui, se acoperă cratita cu folie și se prăjește timp de 1 oră 20 de minute sau până când cartofii sunt fragezi când sunt străpunși cu vârful unui cuțit.
-
Pasul 3
Când potârnichile s-au răcit, aranjați șuncile peste piepții de potârnichi într-un model de zăbrele. Când cartofii sunt gata, scoateți folia (ține-o deoparte) și cuibăresc potârnichile deasupra. Se prăjește timp de 35-40 de minute sau până când potârnichile sunt gătite, iar slănina începe să devină crocantă. Se acopera cu folie rezervata si se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se servesc potârnichile alaturi de cartofi si ceapa.
Informatii nutritionale
- Kcals 983
- Gras 38.2g
- Saturate 14.5g
- Carbohidrați 38,5g
- Zaharuri 6g
- Fibră 5.8g
- Proteină 118,4g
- Sare 3g