Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de crutoane de pui cu usturoi si cimbru

Friptură de pui cu crutoane de usturoi și cimbru

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Toată lumea adoră friptura de duminică, iar acest pui fript cu crutoane de usturoi și cimbru îl face și mai bun. Bucățile mari de aluat fac un trivet pentru puiul fript și absorb toate sucurile delicioase în timp ce se gătește


Încercați această răsucire a unui pui la friptură sau faceți aici rețeta noastră clasică de pui la friptură.


Toată lumea adoră friptura de duminică, iar acest pui fript cu crutoane de usturoi și cimbru îl face și mai bun. Bucățile mari de aluat fac un trivet pentru puiul fript și absorb toate sucurile delicioase în timp ce se gătește

Ingrediente

  • pui 1 întreg
  • ulei de masline
  • aluat vechi de o zi ½ pâine, tăiată în bucăți mari
  • cimbru câteva crengute
  • usturoi 1 bec întreg, tăiat la jumătate
  • lămâie 1, înjumătățit

SALSA VERDE

  • mustar Dijon 1/2 lingura
  • otet de vin rosu 2 linguri
  • ulei de masline 100 ml
  • cornibii 2 linguri, tăiate mărunt
  • capere mici 2 linguri, clătite și scurse
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobită
  • pătrunjel cu frunze plate 1/2 o grămadă mică, tocată
  • mentă 1/2 o grămadă mică, tocată
  • busuioc un buchet mic, tocat

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Freci puiul cu ulei de măsline și asezonează bine.

  • Pasul 2

    Se amestecă pâinea cu cimbru, 2 linguri ulei de măsline și niște condimente. Întindeți-o în fundul unei forme rezistente, antiaderentă, cu usturoiul și lămâia, apoi puneți puiul deasupra, păstrând multă pâine sub pui. Se prăjește timp de 1 oră și 15 minute sau până când puiul este gătit și pâinea este crocantă și aurie închisă.

  • Pasul 3

    Pentru a face salsa verde, amestecați muștarul și oțetul cu uleiul și asezonați foarte bine. Se amestecă toate ingredientele tocate.

  • Pasul 4

    Scoateți puiul din cuptor și lăsați-l să se odihnească, apoi tăiați. Se amestecă crutoanele cu toate sucurile din tava, apoi se servesc cu puiul și sosul.

Informatii nutritionale

  • Kcals 806
  • Gras 53.3g
  • Saturate 10.7g
  • Carbohidrați 27.2g
  • Fibră 2.2g
  • Proteină 52,8g
  • Sare 1.5g
#Friptură #pui #crutoane #usturoi #și #cimbru
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *