Tipul bucătăriei:
Friptură de pui cu umplutură de pancetta
- serveste 8
- Puțin efort
Acest pui fript umplut cu panceta este delicios de suculent și simplu de făcut. Perfectă pentru o friptură de weekend, această rețetă servește 8 sau hrănește 4 timp de două zile.
Încercați această răsucire a unui pui la friptură sau faceți aici rețeta noastră clasică de pui la friptură.
Ingrediente
- pui 2, mediu
- firimituri de pâine 125 g
- ceapă 1
- usturoi 2 cuișoare
- panceta 125 g, tăiate cubulețe
- făină simplă 2 linguri
- vin alb 1 pahar
- supă de pui 300 ml
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Se amestecă 125 g pesmet, 1 ceapă și 2 căței de usturoi într-un robot de bucătărie. Se amestecă 125 g de pancetta tăiată cubulețe și se condimentează.
-
Pasul 2
Umpleți gâtul a 2 pui medii cu umplutura de pesmet, neteziți pielea înapoi și fixați-l cu un baton de cocktail.
Puneți ambii pui într-o tavă mare și ungeți-i cu unt. Se condimentează, apoi se dă la cuptor pentru 1-1 oră și jumătate sau până când este fiert.
-
Pasul 3
Transferați puii pe o masă și acoperiți cu folie. Puneți tava la foc mediu pe plită și adăugați 2 linguri de făină simplă și gătiți timp de 1 minut.
Se adauga 1 pahar de vin alb si 300 ml supa de pui. Aduceți la fiert și barbotați timp de 5 minute, apoi serviți cu puii fripți.