Tipul bucătăriei:
Friptură de pui cu vin și sos de tarhon
- serveste 4
- Puțin efort
Cea mai bună friptură de duminică: puiul este servit cu sos infuzat cu tarhon. Odihnește puiul timp de 15 minute pentru o farfurie fragedă, suculentă, plină.
Încercați această răsucire a unui pui la friptură sau faceți aici rețeta noastră clasică de pui la friptură.
Ingrediente
- ceapă 1
- tarhon ½ o grămadă
- lămâie 1
- Toată găina
- unt pentru ungere
- vin alb ½ sticlă, uscată
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Pune o ceapă tăiată în jumătate și felii și ½ grămadă de tarhon într-o tavă.
Pune o jumătate de lămâie și restul mănunchiului de tarhon (reținând câteva frunze) în cavitatea unui pui întreg.
Ungeți puțin unt înmuiat peste piept și asezonați bine peste tot.
-
Pasul 2
Așezați puiul pe ceapă și gătiți timp de 1 oră, apoi turnați ½ sticlă de vin alb uscat și gătiți timp de 30 de minute sau până când puiul este gătit.
Luați puiul din tavă și lăsați-l sub folie timp de 15 minute.
Aruncați tulpinile de tarhon și îndepărtați cu lingura excesul de grăsime. Puneți tava pe plită și lăsați sosul să crească.
Asezonați, adăugați tarhonul rezervat, gătiți câteva minute apoi serviți cu puiul.