Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de coastă cu budincă Yorkshire

Friptură de vită cu budinci Yorkshire

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Această coastă bogată de vită este piesa centrală perfectă pentru prânzul de duminică. Serviți cu cele mai bune budinci pufoase ale noastre Yorkshire, ceapă caramelizată și sos de hrean


Ingrediente

  • coastă de vită aproximativ 2,5 kg (aproximativ 2 coaste), chinuit
  • ceapă 1, feliate gros
  • ulei pentru periaj
  • făină simplă 1½ linguriță
  • sos de hrean a servi

BUDINDE YORKSHIRE

  • făină simplă 225 g
  • sare ½ linguriță
  • ouă 4
  • lapte plin de grăsime 300 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 230c/ventilator 210c/gaz 8. Se cântărește rostul și se calculează timpul de gătire, lăsând 10 minute la 500g pentru foarte rar, 12 minute pentru rar, 15 minute pentru mediu și 20 de minute pentru bine făcut.

  • Pasul 2

    Puneți feliile de ceapă în centrul unei forme de prăjire. Frecați rostul de vită cu ulei și asezonați peste tot. Puneți rostul deasupra cepei și puneți-l pe raftul de sus al cuptorului. Se frige timp de 30 de minute pentru a rumeni bine carnea. Coborâți cuptorul la 160c/ventilator 140c/gaz 3. Continuați să prăjiți pentru timpii de gătire calculati, deci un total de 50 de minute pentru ca un rost de 2,5 kg să fie servit foarte rar.

  • Pasul 3

    După ce carnea de vită a fost gătită la temperatură mai joasă timp de 20 de minute, faceți aluatul de budincă yorkshire. Cerneți făina și sarea într-un castron, faceți o adâncitură în centru, spargeți ouăle și, cu ajutorul unui tel de sârmă, le bateți bine, adăugând treptat laptele și 150 ml apă pentru a obține un aluat fin. Se lasa deoparte 30 de minute.

  • Pasul 4

    Scoateți carnea de vită din cuptor și ridicați-o pe o placă de sculptat. Creșteți temperatura la 220c/ventilator 200c/gaz 7. Acoperiți carnea de vită cu folie și lăsați-o la loc cald timp de 30 de minute. Turnați excesul de grăsime din tavă într-un castron și puneți ½ linguriță de grăsime în fiecare gaură a unei tăvi pentru brioșe cu 12 găuri. Glisați tava pentru brioșe pe raftul de sus (yorkshire-urile se vor ridica mult, așa că poate fi necesar să coborâți raftul).

  • Pasul 5

    Se lasă 5 minute până când grăsimea este foarte fierbinte, apoi se scoate cu grijă și se toarnă suficient aluat în fiecare gaură pentru a o umple până la jumătate. Se pune tava din nou la cuptor și se fierbe 25-30 de minute până se umflă și devine aurie. Nu deschideți ușa cel puțin în primele 15 minute.

  • Pasul 6

    Acum faceți sosul. Puneți tava de vită direct la foc mediu pe plită și dacă ceapa nu este deja bogat caramelizată, fierbeți câteva minute până când sunt. Se presară făina, se amestecă bine apoi se adaugă puțină apă de gătit rezervată (pastrați aproximativ 600 ml de la gătirea cartofilor sau a altor legume pentru friptură) și răzuiți baza formei cu o lingură de lemn pentru a elibera toate sucurile de gătit caramelizate. Adăugați treptat restul de apă vegetală și fierbeți până scade. Se strecoară într-o tigaie, se condimentează și se păstrează la cald.

  • Pasul 7

    Descoperiți carnea de vită și turnați orice suc din tava de sculptat în sos. Tăiați carnea de vită în felii subțiri și serviți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 967
  • Gras 53.1g
  • Saturate 21.8g
  • Carbohidrați 62,9g
  • Fibră 3.9g
  • Proteină 63.4g
  • Sare 0,73g
#Friptură #vită #budinci #Yorkshire
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *