Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Roast Beef cu sos de vin rosu

Friptură de vită cu sos de vin roșu

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

O friptură clasică de duminică cu un sos de coacăze roșii și vin pentru a servi întreaga familie.


Faceți acest roast beef cu vin roșu pentru prânzul de duminică, apoi serviți-l cu clasicul nostru budinci Yorkshire si altul retete pentru cina fripturi.

Ingrediente

  • forerib de vită 2 coaste, osul chinului îndepărtat
  • ulei de masline
  • eşalotă 8, tăiate la jumătate și decojite
  • cimbru câteva crengute
  • făină 1 lingura
  • vin roșu 350 ml
  • supa de vita 300 ml
  • jeleu de coacăze roșii 2 lingurite

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Condimentează bine carnea de vită. Încinge o tavă grea de friptură pe plită și adaugă puțin ulei. Se prajește carnea de vită peste tot până când obțineți o culoare bună. Adaugati salota si cimbrul in tava, apoi prajiti timp de 30 de minute. Coborâți cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3. Continuați să gătiți carnea de vită timp de 15 minute la 450g pentru mediu-rare. Se scot din tavă și se odihnește cel puțin 40 de minute sub folie.

  • Pasul 2

    Pune tava pe plita, presara faina si amesteca totul bine. Adăugați vinul, bulionul de vită și jeleul de coacăze și fierbeți până scade la jumătate. Se strecoară într-un ulcior pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 547
  • Gras 25.8g
  • Carbohidrați 3g
  • Fibră 0,2g
  • Proteină 71g
  • Sare 0,44g
#Friptură #vită #sos #vin #roșu
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *