Tipul bucătăriei:
Friptură de vită cu sos de vin roșu
- serveste 6
- Uşor
O friptură clasică de duminică cu un sos de coacăze roșii și vin pentru a servi întreaga familie.
Faceți acest roast beef cu vin roșu pentru prânzul de duminică, apoi serviți-l cu clasicul nostru budinci Yorkshire si altul retete pentru cina fripturi.
Ingrediente
- forerib de vită 2 coaste, osul chinului îndepărtat
- ulei de masline
- eşalotă 8, tăiate la jumătate și decojite
- cimbru câteva crengute
- făină 1 lingura
- vin roșu 350 ml
- supa de vita 300 ml
- jeleu de coacăze roșii 2 lingurite
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Condimentează bine carnea de vită. Încinge o tavă grea de friptură pe plită și adaugă puțin ulei. Se prajește carnea de vită peste tot până când obțineți o culoare bună. Adaugati salota si cimbrul in tava, apoi prajiti timp de 30 de minute. Coborâți cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3. Continuați să gătiți carnea de vită timp de 15 minute la 450g pentru mediu-rare. Se scot din tavă și se odihnește cel puțin 40 de minute sub folie.
-
Pasul 2
Pune tava pe plita, presara faina si amesteca totul bine. Adăugați vinul, bulionul de vită și jeleul de coacăze și fierbeți până scade la jumătate. Se strecoară într-un ulcior pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 547
- Gras 25.8g
- Carbohidrați 3g
- Fibră 0,2g
- Proteină 71g
- Sare 0,44g