Skip to content

Tipul bucătăriei:

Farfurie galbenă umplută cu felii de cartofi, salată verde și friptură feliată, unsă într-un sos cremos de ciuperci

Friptura Diane

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Turnați sosul cremos peste friptura pentru a adăuga condimente și aroma – poate fi făcut înainte și reîncălzit pentru o masă ușoară, dar impresionantă pentru doi


Încercați această rețetă de friptură diane, apoi verificați friptura noastră perfectă, friptura japoneză tomahawk, friptura t-bone prăjită și multe dintre cele mai bune rețete de friptură. Ai nevoie de inspirație pentru ce să servești cu friptura ta? Consultați ghidul nostru de idei de sos de friptură pentru cele mai bune asocieri.

Ingrediente

  • fripturi (ochi de coastă sau muschi) 2 fileuri
  • ulei de masline 1 lingura
  • unt sărat 2 linguri, moale
  • rozmarin 1 crenguță
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobit
  • șalotă 1 lung, tocat fin
  • ciuperci de castan 200 g, feliate
  • roșii de viță de vie 2, tocat
  • vin roșu 125 ml
  • supă de pui 100 ml
  • muștar franțuzesc sau dijon 1 lingura
  • crema dubla 150 ml
  • sos Worcestershire 1-2 linguri
  • Tabasco o liniuță
  • rucola și felii de cartofi a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Lăsați fripturile la temperatura camerei timp de 30 de minute înainte de a începe să gătiți. Se usucă cu hârtie de bucătărie.

  • Pasul 2

    Se încălzește o tigaie cu bază grea sau o tigaie până când este foarte fierbinte. Se condimentează bine fripturile pe ambele părți, apoi se unge cu ulei peste tot. Puneți cu grijă în tigaie și prăjiți timp de 1-2 minute sau până când se rumenesc. Întoarceți și adăugați în tigaie 1 lingură de unt, rozmarinul și usturoiul. Peste blatul fripturii se pune untul topit și se prăjește timp de 3-6 minute sau până când este gătit după bunul plac. Scoateți din tigaie pe o farfurie și lăsați să se odihnească în timp ce faceți sosul.

  • Pasul 3

    Adăugați restul de 1 lingură de unt în tigaie, scăzând focul la mediu, și prăjiți șalota timp de 5 minute până se înmoaie, răzuind bucățele de pe fundul tigaii. Adăugați ciupercile și gătiți timp de 10 minute până când devin aurii și s-a evaporat orice apă. Se amestecă roșiile, se condimentează ușor, apoi se toarnă vinul. Barboti pana scade la jumatate, apoi adauga bulionul si mustarul. Aduceți la fiert ușor și amestecați smântâna, sosul Worcestershire și Tabasco. Gustați și adăugați mai multe condimente, muștar sau sos worcestershire, dacă doriți.

  • Pasul 4

    Turnați orice sucuri de odihnă de la fripturi în sos înainte de a tăia și de a servi sosul peste fripturi. Serviți cu o salată de rucola cu piper, felii de cartofi, chipsuri sau piure.

Informatii nutritionale

  • Kcals 856
  • Gras 69.2g
  • Saturate 38g
  • Carbohidrați 8.4g
  • Zaharuri 7.3g
  • Fibră 2.2g
  • Proteină 37.1g
  • Sare 2g
#Friptura #Diane
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *