Tipul bucătăriei:
Friptură la grătar cu sos romesco
- serveste 4
- Uşor
Romesco este un sos puternic de ardei roșu din Catalonia, Spania. Ardeii prăjiți sunt amestecați cu usturoi și migdale pentru a face un sos bogat, care este perfect cu carnea la grătar precum friptura.
Ingrediente
- ardei roșu 1, semințele și tulpina îndepărtate
- ardei iute roșu 1 grăsime, tăiată la jumătate și însămânțată
- ceapa rosie ½, tăiat în felii
- usturoi 1 cuișoare
- roșie 1 mare, sferturi
- ulei de masline
- migdale albite 1 lingura, prajita
- pâine albă ½ felie, tăiată în bucăți
- otet de vin rosu 1 lingura
- fripturi de muschi 4 aproximativ 250 g fiecare
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Pune ardeiul, ardeiul iute și ceapa într-o tavă, se stropește cu ulei, se condimentează și se fierbe timp de 15 minute. se adauga usturoiul si rosiile, se mai arunca si se mai frige inca 10-15 minute sau pana se inmoaie totul complet. Puneți legumele prăjite într-un blender cu migdalele și pâinea și amestecați până la o pastă, apoi adăugați oțetul și 3 linguri de ulei și amestecați din nou. Sezon. Prăjiți friptura timp de 2 minute pe fiecare parte pentru rar. Serviți cu sos și chipsuri dacă doriți.