Skip to content

Tipul bucătăriei:

7569

Friptură la grătar cu sos romesco

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Romesco este un sos puternic de ardei roșu din Catalonia, Spania. Ardeii prăjiți sunt amestecați cu usturoi și migdale pentru a face un sos bogat, care este perfect cu carnea la grătar precum friptura.


Ingrediente

  • ardei roșu 1, semințele și tulpina îndepărtate
  • ardei iute roșu 1 grăsime, tăiată la jumătate și însămânțată
  • ceapa rosie ½, tăiat în felii
  • usturoi 1 cuișoare
  • roșie 1 mare, sferturi
  • ulei de masline
  • migdale albite 1 lingura, prajita
  • pâine albă ½ felie, tăiată în bucăți
  • otet de vin rosu 1 lingura
  • fripturi de muschi 4 aproximativ 250 g fiecare

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Pune ardeiul, ardeiul iute și ceapa într-o tavă, se stropește cu ulei, se condimentează și se fierbe timp de 15 minute. se adauga usturoiul si rosiile, se mai arunca si se mai frige inca 10-15 minute sau pana se inmoaie totul complet. Puneți legumele prăjite într-un blender cu migdalele și pâinea și amestecați până la o pastă, apoi adăugați oțetul și 3 linguri de ulei și amestecați din nou. Sezon. Prăjiți friptura timp de 2 minute pe fiecare parte pentru rar. Serviți cu sos și chipsuri dacă doriți.

#Friptură #grătar #sos #romesco
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *