Tipul bucătăriei:

Friptură marinată cu labneh, unt de pulbere și ceapă crocantă

Friptură marinată cu labneh, unt de pulbere și ceapă crocantă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 4-6
  • Uşor

Inspirându-se din kebapul Iskender din Turcia, acest fel de mâncare de friptură marinată cu labneh (sau iaurt strecurat, dacă preferați) și unt de pulbiber este o explozie simplă, dar eficientă de arome. Glisați pâinea plată pernată prin iaurt pentru o plăcere maximă


Această rețetă turcească este adaptată din Pur și simplu de Sabrina Ghayour (26 GBP, Mitchell Beazley). Fotografii de Kris Kirkham

Ingrediente

  • friptură de muschi 450-500g, grosime de aproximativ 2cm, tăiată din excesul de grăsime și tăiată în cuburi de 2½cm
  • menta uscata 1 lingură îngrămădită
  • praf de usturoi 1 linguriță
  • chimen măcinat 1 linguriță
  • sare de telina ½ linguriță
  • ulei de masline 2 linguri
  • unt 75g
  • fulgi de chilli pul biber 2 lingurițe îngrămădite, (vezi notele bucătarului)
  • ceapă sau șalotă gata preparate o mână generoasă
  • mărar 2-3 crenguțe, tocate mărunt

Metodă

  • Pasul 1

    Scoateți friptura din frigider cu o oră înainte de gătit. Puneți-l într-un castron cu menta, pudra de usturoi, chimen, sare de țelină și o cantitate generoasă de piper și amestecați bine. Se toarnă uleiul de măsline și se amestecă din nou. Se lasă la marinat timp de 10 minute în timp ce încălziți o tigaie mare la foc mediu-mare.

  • Pasul 2

    Adăugați carnea în tigaia fierbinte și gătiți timp de 1 minut pe fiecare parte, apoi transferați-o într-o farfurie mică și condimentați cu sare. Opriți focul și ștergeți tigaia cu hârtie de bucătărie. Puneți tigaia la foc mic și adăugați untul. Odată topit, amestecați puțin pulberul până când untul devine roșu, apoi scoateți tigaia de pe foc.

  • Pasul 3

    Întindeți labneh sau iaurtul grecesc strecurat pe o farfurie mare. Ridicați friptura de pe farfurie folosind o lingură cu fante și scuturați excesul de sucuri, apoi aranjați pe labneh sau iaurt înainte de a turna untul condimentat peste friptură. Se împrăștie peste ceapa crocantă urmată de mărar și se servește imediat.

Informatii nutritionale

  • Kcals 399
  • Gras 31g
  • Saturează 11g
  • Carbohidrați 7.9g
  • Zaharuri 0,7g
  • Fibră 0,8g
  • Proteină 21.8g
  • Sare 1g
.
#Friptură #marinată #labneh #unt #pulbere #și #ceapă #crocantă
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast